Τα παιδιά όλων των σχολείων της επαρχίας Σφακίων παρέλαβαν ένα απρόσμενο δώρο!

Το σημερινό μάθημα ήταν διαφορετικό για τους μαθητές του δήμου Σφακίων κι αυτό γιατί είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν για πρώτη φορά το δώρο που τους προσφέρθηκε ανέλπιστα χθες.

Τα παιδιά έκαναν σήμερα το μάθημά τους χρησιμοποιώντας υπερσύγχρονους υπολογιστές! Για κάποια μάλιστα παιδιά αυτή ήταν η πρώτη τους φορά αφού μέχρι και χθες το σχολείο τους δεν είχε ανάλογο εξοπλισμό, ενώ για τα υπόλοιπα οι καινούριοι υπολογιστές ήρθαν να αντικαταστήσουν πεπαλαιωμένα μηχανήματα.

Το σημαντικό αυτό δώρο προσφέρθηκε στους μαθητές της επαρχίας Σφακίων από την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Μετά από πρωτοβουλία του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Σφακίων «Τα Σφακιά», η εταιρεία MotorOil ανταποκρίθηκε άμεσα – όπως κάνει τα τελευταία έξι χρόνια – σε αίτημα του Συλλόγου να αγοραστούν Η/Υ για τα σχολεία των Σφακίων ώστε να αντικατασταθούν οι παλαιάς τεχνολογίας που χρησιμοποιούνται έως σήμερα αλλά να προμηθευτούν και σχολεία που δεν διέθεταν καθόλου ανάλογο εξοπλισμό.

Συγκεκριμένα αγοράστηκαν από χανιώτικο κατάστημα 12 υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας με εγκατεστημένα όλα εκείνα τα προγράμματα που χρειάζονται οι μαθητές. 

Δώδεκα υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας

Δάσκαλοι μεταφέρουν τα κουτιά στο Δημοτικό Σχολείο Βουβά

Οι υπολογιστές στο Δημοτικό Σχολείο Βουβά

Δημοτικό Σχολείο Ασκύφου

Χθες 31 Ιανουαρίου 2019 τεχνικός της εταιρείας προχώρησε στην τοποθέτηση τους στα δημοτικά σχολεία στα Ασκύφου, το Βουβά, την Χώρα Σφακιων, την Ανώπολη αλλά και στο γυμνάσιο / λύκειο χώρας Σφακίων.

Την ώρα της εγκατάστασης των υπολογιστών στο Δημοτικό Σχολείο Ασκύφου

Μαθητές και δάσκαλοι δέχτηκαν με μεγάλη χαρά τους νέους υπολογιστές, ενώ ακόμα μεγαλύτερος ήταν ο ενθουσιασμός των παιδιών και των δασκάλων στα σχολεία που δεν διέθεταν καθόλου υπολογιστές.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στα συγκεκριμένα σχολεία, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των μαθητών δεν δικαιολογεί δάσκαλο για το μάθημα πληροφορικής, οι  υπολογιστές, όπως ανέφεραν οι εκπαιδευτικοί, αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο για τον εμπλουτισμό της διδασκαλίας των υπολοίπων μαθημάτων.

Οι λιγοστοί μαθητές μπροστά απο τον νέο τους υπολιστή στο Δημοτικό Σχολείο Χώρας Σφακίων

Δημοτικό Σχολείο Ανώπολης

Βαράνος Κωνσταντίνος, Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Βουβά

Οι υπολογιστές στο Γυμνάσιο της Χώρας Σφακίων

Ο μουσικοχορευτικός Σύλλογος Σφακίων ευχαριστεί θερμά την οικογένεια Βαρδινογιάννη και ειδικότερα τον κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη, που συνέβαλε με αυτή την προσφορά του στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης του τόπου ενώ όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει σταματήσει να στέκεται αρωγός στον Σύλλογο, στηρίζοντας τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του.

Ζωγραφιές των μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο Ανώπολης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook