Ανήμερα της ημέρας της μητέρας, τίμησαν γυναίκες που είδαν τα παιδιά τους να πεθαίνουν

Η αγάπη της μητέρας προς το παιδί της, είναι απέραντη, για αυτό και ο πόνος αν τύχει και το χάσει από τη ζωή, είναι αβάσταχτος. Σήμερα 2 Φεβρουαρίου, ημερα της Υπαπαντής, που έχει καθιερωθεί ως “ημέρα της μητέρας”, τα “Γ’ Χαραλάμπεια”, της ενορείας Λενταριανων, ήταν αφιερωμένα σε αυτές τις γυναίκες, που “είδαν” τα παιδιά τους να πεθαίνουν. 

Σε μια συγκινητική εκδήλωση, στο “Θέατρο Μικής Θεοδωράκης”, παρουσία του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κκ. Δαμασκηνού, πάνω από 70 μητέρες, βραβεύτηκαν με το “βραβείο πίστεως, καρτερίας και υπομονής”. 

Μια από αυτές τις μητέρες, είναι και η Δέσποινα Ροδουσάκη, γνωστή στο κόσμο των Χανίων ως η πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών ν. Χανίων “Αγ.Ιωάννης”, η οποία το 2008,  έχασε ένα παιδί της, τον Γιάννη, στη μνήμη του οποίου ιδρύθηκε και ο σύλλογος αιμοδοτών που φέρει το όνομά του.

(η κ. Δέσποινα Ροδουσάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών ν.Χανίων “Αγ.Ιωάννης” )

Ο Σύλλογος μετρά 10 χρόνια και η κ. Ροδουσάκη ασχολείται με την εθελοντική αιμοδοσία ενώ πρόσφατα, έλαβε μια τεράστια ικανοποίηση αφού ένα από τα δείγματα μυελού των οστών που είχε λάβει ο Συλλογος, βρέθηκε οτι είναι συμβατό με ασθενή στην Γερμανία και έτσι, υπάρχει ελπίδα να σωθεί ο άνθρωπος που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Η η πρόεδρος του Συλλόγου “Αγ.Ιωάννης”, στέλνει το δικό της μήνυμα, προς τις μητέρες που έχασαν και αυτές τα παιδιά τους, να μην το βάζουν ποτέ κάτω και να προσπαθούν με δράσεις να βοηθήσουν άλλα παιδιά. “Αντί να κάτσω μέσα, θεώρησα σωστό οτι έπρεπε να βγω έξω στην κοινωνία και να δημιουργήσω αυτό το Σύλλογο, στη μνήμη του Γιάννη… Το μήνυμα που θέλω να στείλω στις μητέρες, είναι οτι δεν αλλάζει κάτι, η ζωή συνεχίζεται και από εκεί και πέρα, προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα για να βοηθήσουμε άλλα παιδιά και την κοινωνία που ζούμε γιατί χρειαζόμαστε όλοι”, ανέφερε

Ο Πρωτοσυγκελλος της ΙΜΚΑ, Δαμασκηνός Λιονάκης, αναφέρθηκε στην ημέρα που κατά τη χριστιανική παράδοση είναι αφιερωμένη στη μητέρα, σημειώνοντας οτι στην εκδήλωση θα βραβευτούν περίπου 70 μητέρες, ενώ μεταξύ τους, υπάρχουν μητέρες που δεν κατάφεραν λόγω του μεγάλου πόνου που αισθάνονται, να παρευρεθούν ωστόσο οικείοι τους θα παραλάβουν για αυτές τα βραβεία.

Στα πλαίσια των “Γ’Χαραλάμπειων”, η τοπική μας εκκλησία, Ιερά Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου και η Ενορία Αγ.Χαραλάμπους Λενταριανών, θέλοντας να τιμήσουν τη μεγάλη Δεσποτικόθεομητορική εορτή της Υπαπαντής, κατά την χριστιανική παράδοση, ημέρα της μητέρας θέλησε να τιμήσει φέτος, τις πονεμένες μητέρες,  τις μητέρες που έφυγαν τα παιδιά τους από διάφορες αιτίες. Πέρυσι τιμήθηκαν οι πολύτεκνες και οι τρίτεκνες μητέρες, φέτρος θέλουμε να στηρίξουμε αυτή την ευαίσθητη μερίδα μητέρων που θέλουν περισσότερη αγάπη, περισσότερη στήριξη, περισσότερη πίστη, δείχνοντας πρώτα από όλα το πρόσωπο της Παναγίας μητέρας μας που πρώτη θρήνησε τον μονογενή υιόν της”, σημείωσε, προσθέτοντας  “η τοπική μας εκκλησία θα συναντήσει περίπου 70 τέτοιες τέτοιες μητέρες, Υπάρχουν και πολλές άλλες οι οποίες λόγω της συγκινησιακής ατμόσφαιρας και της μεγάλης οδύνης που υπάρχει στην καρδιά τους, δεν θέλησαν να εμφανιστούν,  ωστόσο χαιρετίζουν και ευχαριστούν για αυτήν την εκδήλωση την τοπική μας εκκλησία”.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook