Για τον καινοτόμο τρόπο με τον οποίο έφερε κοντά τους πολίτες και τους μετανάστες που φιλοξενούνται στην πόλη.

Πρόκειται για μια κορυφαία διάκριση διεθνούς επιπέδου, που ασφαλώς πιστώνεται στο δήμαρχο Β.Λαμπρινό, τη δημοτική Αρχή σε σχέση με την υποδειγματική διαχείριση της στο  ζήτημα των μεταναστών.

Συγκεκριμένα, με επιστολή της προς τον δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό, η UNESCO ανακοίνωσε ότι το Ηράκλειο βρίσκεται ανάμεσα στις πόλεις που θα τιμηθούν με το διεθνές βραβείο «LearningCityAwards2019 – Οι πόλεις που μαθαίνουν».

Το Ηράκλειο βρίσκεται στην 3η θέση της σχετικής κατηγορίας, ανάμεσα σε 223 πόλεις από 51 χώρες που αξιολογήθηκαν, πίσω μόνο από το Aswanτης Αιγύπτου και το Chengduτης Κίνας.

Η βράβευση του Δήμου Ηρακλείου, σύμφωνα με το σκεπτικό της διεθνούς επιτροπής αξιολόγησης της UNESCO, οφείλεται στον καινοτόμο τρόπο με τον οποίο έφερε κοντά τους πολίτες και τους μετανάστες, προωθώντας την ισότητα και την κοινωνική συνοχή μέσα από αθλητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως το «FitforAll» αλλά και τη συνολική προσέγγιση του Δήμου στο πεδίο της δια βίου μάθησης, μέσω της οποίας προωθείται η συνεργασία ανάμεσα σε όλους τους κοινωνικούς εταίρους και δημιουργούνται ισχυρά δίκτυα  τόσο σε διεθνές όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας και υπεύθυνος για θέματα διά βίου μάθησης Γιώργος Βλαχάκης δήλωσε σχετικά: «Η βράβευση από την UNESCOαποτελεί μεγάλη τιμή για τον Δήμο Ηρακλείου και παράλληλα είναι αναγνώριση των προσπαθειών μας  στον συγκεκριμένο τομέα. Χάρις στην αρμονική συνεργασία όλων των  αρμοδίων αντιδημάρχων καθώς και φορέων και ιδρυμάτων της πόλεως, το Ηράκλειο πετυχαίνει τον στόχο που έχει θέσει η UNESCOμε τη δημιουργία του δικτύου “Πόλεις που μαθαίνουν, ο οποίος δεν είναι άλλος από το να ενεργοποιήσει τις τοπικές κοινωνίες, ώστε συνεργαζόμενες να αξιοποιήσουν από κοινού τις δυνατότητες τους.

Με την ευκαιρία πρέπει να ευχαριστήσουμε και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCOκαι την πρόεδρό της κ. Μαρία –  Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου – Τζιζικώστα, για τη στήριξή τους, τόσον όσον αφορά στην υποψηφιότητα του Δήμου Ηρακλείου,  όσο και συνολικά στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες μας».

Πηγή: patris.gr