Περιοδεία του Μανώλη Συντυχάκη, Βουλευτή του ΚΚΕ και υποψήφιου Περιφερειάρχη Κρήτης με την “Λαϊκή Συσπείρωση”, στο μπλόκο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων, στα Μεγάλα Χωράφια.

Το μπλόκο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων επισκέφτηκε ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης με την «Λαϊκή Συσπείρωση», χτες Σάββατο 02/02/2019.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:

“….Είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους αγωνιστές μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους στο νομό και να συνομιλήσει μαζί τους για τα άμεσα προβλήματα, αλλά και τα δίκαια αιτήματα τους, δείχνοντας έτσι έμπρακτα την συμπαράσταση του ΚΚΕ στον δίκαιο αγώνα τους.

Σε δηλώσεις του επισήμανε πως είναι επιταγή της ΕΕ το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, το οποίο επιταχύνεται με τους μνημονιακούς νόμους των τελευταίων ετών και την ΚΑΠ, τα οποία εφαρμόζει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, προς όφελος της καπιταλιστικής αγροτικής παραγωγής και των μεγαλοαγροτών. Γι’ αυτό τον λόγο και η δικαστική εξουσίας τους σέρνει αγωνιστές στα «αγροτοδικεία», μεθοδεύοντας έτσι να τρομοκρατήσει την αγροτιά.

Τόνισε πως το ΚΚΕ έχει θέσεις για την κάλυψη των δικαιωμάτων τους, για την ικανοποίηση των λαϊκώ αναγκών σε φθηνό και ποιοτητικό προϊόν. Πως με κρατική ευθύνη θα πρέπει να θεσμοθετηθεί ελάχιστη εγγυημένη τιμή για τα προϊόντα τους, να καλυφθεί το χαμένο εισόδημα των τελευταίων χρόνων, άμεση αποζημείωση των απωλειών τους απ’ τον ΕΛΓΑ, να έχουν πρόσβαση σε φθηνό πετρέλαιο, λιπάσματα, ζωωτροφές, να μην μειωθεί το αφορολόγητο που κατέκτησαν οι ίδιοι στα μπλόκα τους, αλλά να αυξηθεί στα 12.000 ευρώ. Τέλος, δήλωσε πως πρέπει να ενισχυθούν τα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα, να ενταθεί ο αγώνας και πως το ΚΚΕ θα βρίσκεται δίπλα τους στον δίκαιο αγώνα που διεξάγουν.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook