Διαπιστώσεις απο την επίσκεψη κλιμακίου της ΝΕ Χανίων του Κινήματος Αλλαγής 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του “Κινήματος Αλλαγής” Χανίων στα πλαίσια των δράσεων της αποφάσισε επισκέψεις  στα Προνοιακά Ιδρύματα των Χανίων. Σκοπός αυτών των επισκέψεων είναι η συζήτηση μαζί με τους υπεύθυνους και τους εργαζόμενους των Ιδρυμάτων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ώστε να γίνει προσπάθεια εύρεσης τρόπου λύσης των προβλημάτων με στόχο την καλύτερη προσφορά υπηρεσιών προς όφελος των φιλοξενουμένων αλλά και των εργαζόμενων σε αυτές τις δομές.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΝΕ “πρώτη επίσκεψη του κλιμακίου της Νομαρχιακής Επιτροπής του “Κινήματος Αλλαγής” μαζί με υποψήφιους βουλευτές έγινε στο Παράρτημα ΑΜΕΑ Χανίων (Πρώην Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Χανίων) του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης στο οποιο   συνομιλήσαμε  με την διευθύντρια κ. Κορωνιωτάκη, τον Αντιπρόεδρο του Κέντρου ,κ. Νίκο Λάζαρη και τους εργαζομένους του Ιδρύματος.

Στο ίδρυμα φιλοξενούντα 40 ΑΜΕΑ που παρακολουθούν το ημερήσιο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης και κοινωνικής ένταξης. 13 ΑΜΕΑ στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης με σκοπό την αποασυλοποίηση αυτών των παιδιών, ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν ξανά στην κοινωνία και να μην χρειάζονται πλέον το Ίδρυμα.

Επίσης υπάρχουν οι νοσηλευτικές πτέρυγες των χρονίως πασχόντων, στις οποίες φιλοξενούνται 57 χρονίως πάσχοντα άτομα. 

Διαπιστώσαμε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει το κέντρο  είναι η έλλειψη μόνιμου προσωπικού. Επίσης η αγορά ενός μικρού λεωφορείου (MINI-BUS θα βελτίωνε σημαντικά τις συνθήκες διαβίωσης των φιλοξενουμένων τροφίμων με το οποίο τα ανάπηρα παιδιά θα μπορούσαν να κάνουν κάποιες εκδρομές, κάτι που θα βοηθούσε στην αποασυλοποίησή τους.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook