Ο ιος βρίσκεται σε έξαρση τόσο τον Φεβρουάριο όσο και τον Μάρτιο – Τι λέει ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Χανίων 

Επάρκεια σε αντιγριπικά εμβόλια έχουν τα Χανιά, με τον πρόεδρο του φαρμακευτικού συλλόγου, Μανώλη Κατσαράκη, να αναφέρει ότι στην φαρμακαποθήκη των Χανίων, βρίσκονται 2.500 χιλιάδες εμβόλια.

Δεδομένης και της ανακοίνωσης του Υπουργείου υγείας, λόγω της αύξησης περιστατικών γρίπης το τελευταίο χρονικό διάστημα, δόθηκε εντολή από το υπουργείο, για άμεση εισαγωγή επιπλέον  50.000 αντιγριπικών εμβολίων, σε εθνικό επίπεδο. Όπως τόνισε ο κ. Κατσαράκης, ο ιος της γρίπης δεν έχει εξασθενίσει, καθώς είναι σε έξαρση και τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, θα πρέπει να εμβολιαστούν έγκυες, γυναίκες που θηλάζουν αλλά και λεχώνες. Αναφορικά με τα παιδιά, το Υπουργείο Υγείας, συστήνει τον εμβολιασμό από 6 μηνών, εφόσον υπάρχουν θέματα υγείας, ενώ για τα νεογνά, θα πρέπει να εμβολιάζονται οι άνθρωποι που βρίσκονται στο κοντινό τους περιβάλλον, καθότι εκείνα δεν μπορούν. Σε κάθε περίπτωση ο παιδίατρος, κρίνει αν ένα παιδί χρήζει εμβολιασμού και κανείς γονιός δεν μπορεί να πάρει την πρωτοβουλία να εμβολιάσει το παιδί αν δεν τον συστήσει ο παιδίατρος.

Πόσο καιρό μετά τον εμβολιασμό είναι ο οργανισμός θωρακισμένος ενάντια στον ιο

Όπως ανέφερε ο κ. Κατσαράκης, αφού εμβολιαστεί κάποιος, την 10η ημέρα ξεκινά η παραγωγή αντισωμάτων ενώ την 15η ημέρα ο οργανισμός είναι προστατευμένος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook