Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 στις 18:00, Αίθουσα «Πολυχρόνης Πολυχρονίδης» του Πνευματικού Κέντρου Χανίων - Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 στις 12:00, Συνεδριακή Αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Ιεράπετρας

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, στο πλαίσιο του Έτους Μέριμνας Προσωπικού 2018 & η μη κερδοσκοπική εταιρία «ΑΚΟΣ: Θεραπεία σώματος και ψυχής» συνδιοργάνωνουν Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Πρόληψη – μια ενσυνείδητη πράξη»

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των κοινών δράσεων ΓΕΣ και ΑΚΟΣ για την ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης στον καρκίνο.  

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στόχος είναι, να γίνει κοινό κτήμα και συνείδηση το ότι ο καρκίνος δεν αποτελεί πλέον "επάρατη νόσο" αλλά μία ασθένεια, που αν την αντιμετωπίσεις έγκαιρα αποθεραπεύεσαι: «κλειδί» στην αποτροπή του καρκίνου η πρόληψη.

Σκοπός της συνεργασίας είναι η εστίαση στο θέμα της πρόληψης της παγκόσμιας μάστιγας του καρκίνου μέσω της σωστής ενημέρωσης του στρατιωτικού προσωπικού. H ΑΚΟΣ είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, η οποία αφενός αναδεικνύει τη σημασία της πρόληψης στη μάχη κατά του καρκίνου και αφετέρου στηρίζει τους αποθεραπευμένους αλλά και τους ογκολογικούς ασθενείς με σειρά δράσεων.

Στη συνοδοιπορία της ΑΚΟΣ με το Γενικό Επιτελείο Στρατού και τις Ένοπλες Δυνάμεις το επιστημονικό της δυναμικό όλων των ειδικοτήτων (ογκολόγοι, χειρουργοί, ουρολόγοι, ψυχολόγοι, διατροφολόγοι κ.α) προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων για την από κοινού διενέργεια επιστημονικών και κοινωνικών εκδηλώσεων αλλά και συνεδρίων. 

Η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Ογκολόγος- Ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη επισημαίνει: «Η πρωτογενής πρόληψη δεν είναι μια λέξη, είναι  καθημερινή δράση και μάλιστα, ενσυνείδητη δράση, μια καθημερινή πράξη. Η δευτερογενής πρόληψη είναι υποχρέωση όλων, στάση ζωής που μέσω της ενημέρωσης και του προσυμπτωματικού ελέγχου, χαρίζει πολλά και ποιοτικά χρόνια ζωής. Σε πολλές ασθένειες παίζει τεράστιο ρόλο η έγκαιρη διάγνωση. Δεν πρέπει να είμαστε αμέτοχοι. Ο οργανισμός μας “μιλά”. Όταν κάτι ανησυχητικό συμβαίνει, δείχνει «σημάδια» που πρέπει να μας θέσουν σε εγρήγορση.  Ας μην αγνοούμε τα σήματα κινδύνου που εκπέμπει το σώμα μας. Να επισκεπτόμαστε το γιατρό πριν η κατάσταση φτάσει στο μη περαιτέρω. Καθοριστικός είναι και ο ρόλος της τριτογενούς πρόληψης,  που συμβάλλει στην αποκατάσταση και  στην επιστροφή του ασθενή σ’ ένα επίπεδο ζωής, όσο το δυνατόν εγγύτερο σε αυτό που είχε πριν εκδηλώσει τη νόσο, με την ελαχιστοποίηση των σωματικών ή ψυχολογικών παρενεργειών που μπορεί να εκδηλώσει, εξαιτίας του καρκίνου αλλά και της  ακολουθούμενης θεραπευτικής μεθόδου».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επιστημονικής εκδήλωσης στα Χανιά

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

18:00 - 18:15 Π Ρ Ο Σ Ε Λ Ε Υ Σ Η

18:15-18.30 Χ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Σ Μ Ο Ι

18.30 - 20:30 Ο Μ Ι Λ Ι Ε Σ

Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, Ακτινοθεραπευτής- Ογκολόγος, Πρόεδρος της AΚΟΣ

 «Πρόληψη: μια ενσυνείδητη δράση »

Δρ. Σπυριδούλα Μπλαζάκη-Λέκκα, Παιδίατρος

«Εμβολιασμός: μία πράξη ευθύνης»

Δρ. Σπύρος Γκούβαλης, Χειρουργός-Ουρολόγος

«Πρόληψη του Καρκίνου του Ουροποιητικού»

Δρ. Αθανάσιος Σολάκης, Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος

«Αναπνοή και υγεία»

Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης, Γυναικολόγος-Μαιευτήρας

«Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή: αιχμή του δόρατος για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα»      

20:30- 21.30  Συζήτηση με το κοινό

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επιστημονικής εκδήλωσης στην Ιεράπετρα

12:00 - 12:15 Π Ρ Ο Σ Ε Λ Ε Υ Σ Η

12:15-12.30 Χ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Σ Μ Ο Ι

12.30 - 14:30 Ο Μ Ι Λ Ι Ε Σ

Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, Ακτινοθεραπευτής- Ογκολόγος, Πρόεδρος της AΚΟΣ

 «Πρόληψη: μια ενσυνείδητη δράση »

Δρ. Κρυσταλλία Πλακαντωνάκη

 «Πρόληψη του μεταβολικού συνδρόμου »

Δρ. Σπύρος Γκούβαλης, Χειρουργός-Ουρολόγος

«Πρόληψη του Καρκίνου του Προστάτη»     

Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης, Γυναικολόγος-Μαιευτήρας

«Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή: αιχμή του δόρατος για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα»        

14:30- 15.00  Συζήτηση με το κοινό

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook