Παρατάθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας –  Από αύριο γεωτρήσεις και στην συνέχεια άρση απαγόρευσης στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας

Όπως ήταν αναμενόμενο παρατάθηκε για μια ακόμη φορά η απαγόρευση κυκλοφορίας στο τμήμα της εθνικής οδού Χανίων – Κισάμου μεταξύ των κόμβων Γαλατά και Πλατανιά.

Αν και το Σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση των μπαζών από το οδόστρωμα, όπως είχε δημοσιεύσει το Flashnews.gr, η παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας κρίθηκε αναγκαία για δυο λόγους.

Ο ένας αφορά στο ότι την Τρίτη θα πάνε στο σημείο της κατολίσθησης ειδικοί με γεωτρύπανο προκειμένου να γίνουν ερευνητικές γεωτρήσεις, όπως είχε πει στο Flashnews.gr o Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Φώτης Καζάσης. Σκοπός των γεωτρήσεων στον λόφο είναι να υπάρξουν στοιχεία για την μελέτη εξεύρεσης οριστικής λύσης.

Ο δεύτερος λόγος αφορά στο ότι μετά την λήξη της πλήρους απαγόρευσης κυκλοφορίας – και εφόσον δεν υπάρξουν νέες καταπτώσεις χωμάτων – θα επιτραπεί η κίνηση μόνο από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας για αρκετά μεγάλη απόσταση και θα πρέπει να τοποθετηθούν φορητοί φωτεινοί σηματοδότες και να περιφραχθεί – σηματοδοτηθεί το τμήμα του ρεύματος από Κίσαμο προς Χανιά το οποίο θα παραμείνει αποκλεισμένο.

Εφόσον όλα πάνε «κατ’ ευχήν» είναι πολύ πιθανόν από την Παρασκευή να «ανοίξει» η εθνική οδός έστω από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας στο επίμαχο σημείο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook