Κατα συρροή και χωρίς κανένα ελαφρυντικό ο “βιασμός” σε βάρος πεζών και ατόμων με αναπηρία, στην ακτή Παπανικολή – Καλά θα κάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες να αρχίσουν να κάνουν ελέγχους και να μοιράζουν πρόστιμα για αυτό το αίσχος

Η ανάπλαση στην ακτή Παπανικολή στη Νέα Χώρα, με τα όποια προβλήματα και καθυστερήσεις, ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στους δημότες ένα έργο που βασικό στόχο είχε τη διαμόρφωση ενός φιλικού προς τους πεζούς και τα άτομα με αναπηρία περιβάλλοντος, με ελεύθερους χώρους αναψυχής και περιπάτου και με πρόβλεψη για ποδήλατα.

Η περιοχή κατά κοινή ομολογία άλλαξε όψη όμως αυτό που δεν άλλαξε είναι η νοοτροπία Χανιωτών που κατάφεραν να μετατρέψουν το παραλιακό μέτωπο της Νέας Χώρας, σε άναρχο τοπίο, όπου η καταπάτηση των δικαιωμάτων ΑμΕΑ και των πεζών, προκαλεί απογοήτευση.

Τραπεζοκαθίσματα έχουν κάνει κατάληψη σε όλο το βόρειο πεζοδρόμιο, προς την πλευρά της παραλίας, εμποδίζοντας την όδευση τυφλών, με τραπέζια και καρέκλες να πατούν ακριβώς πάνω στη σήμανση τυφλών.

Τα πεζοδρόμια έχουν γίνει “τραπεζοδρόμια” και οι πεζοί αναγκάζονται να περπατούν στο δρόμο, μαζί με αυτοκίνητα και ποδήλατα, προκειμένου καταστηματάρχες και πελάτες – που δεν είναι άμοιροι ευθυνών για αυτήν την απαράδεκτη εικόνα – να εκμεταλλευτούν παντοιοτρόπως την τοποθεσία. Το καθιστικό – βότσαλο, με τα ποτηράκια για τσικουδιά, “αποτελειώνει”  την συνολική εικόνα αίσχους στη Νέα Χώρα.

Αυτός ο “βιασμός” στην πρόσφατα “ανακαινισμένη” περιοχή, προκαλεί μια συνολικότερη απογοήτευση και μια απλή διαπίστωση. Πρώτον οτι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει, αν δεν αλλάξει η νοοτροπία των πολιτών και δεύτερον οτι το ψάρι δεν “βρωμάει” μόνο από το κεφάλι αλλα και από την ουρά.

Καλά θα κάνουν, πάντως, οι αρμόδιες υπηρεσίες να αρχίσουν να κάνουν ελέγχους στην Νέα Χώρα και να “μοιράζουν” πρόστιμα πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, οπου η κατάσταση μάλλον θα ξεφύγει εντελώς.

(οι φωτογραφίες “τραβήχτηκαν” την Κυριακή από την Μαρίνα Μιχαηλίδου, διπλ.Αρχιτέκτων μηχανικός)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook