Δωρήτρια ζωής έγινε 65χρονη που έχασε την μάχη για την ζωή και η οικογένεια της αποφάσισε να προχωρήσει σε δωρεά οργάνων.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο νοσοκομείο μας η λήψη και μεταφορά οργάνων με δότρια, μια 65χρονη γυναίκα ελληνικής καταγωγής, η οποία νοσηλευόταν στο ΠαΓΝΗ με εγκεφαλική αιμορραγία.

Η κατάστασή της ήταν μη αναστρέψιμη και έπειτα από τις απαιτούμενες διαδικασίες που προβλέπονται, το οικογενειακό περιβάλλον της γυναίκας συναίνεσε να προχωρήσει η διαδικασία δωρεάς οργάνων.

Η διαδικασία λήψης και μεταφοράς οργάνων ολοκληρώθηκε επιτυχώς χθες και έγινε λήψη νεφρών, ήπατος και κερατοειδών χιτώνων, από τις ειδικές μεταμοσχευτικές ομάδες.

Τα μοσχεύματα μεταφέρθηκαν στα ΓΝΑ «Ιποκράτειο» και «Λαικό» (νεφρά), στο ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» (ήπαρ), ενώ οι κερατοειδείς χιτώνες παρέμειναν στο ΠαΓΝΗ και η διαδικασία της λήψης έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς.

Η διοίκηση ευχαριστεί όλο το προσωπικό του νοσοκομείου μας που εργάστηκε συντονισμένα  για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας και συγχαίρει την οικογένεια της δότριας που πήρε τη γενναία απόφαση να δωρίσει τα όργανα της συγγενούς της, δίνοντας «ανάσα» ζωής σε συνανθρώπους μας που το είχαν ανάγκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook