Ενα τραγικό συμβάν συνέβη στο Νεπάλ πριν λίγες μέρες, όταν μία 21χρονη άφησε την τελευταία της πνοή σε καλύβα από ασφυξία. 

Ωστόσο αυτό που προκαλεί σοκ είναι ο λόγος που η 21χρονη αναγκάστηκε να απομονωθεί στην καλύβα και κατά συνέπεια να πεθάνει αβοήθητή. 

Ο λόγος, λοιπόν, που η γυναίκα μπήκε στην καλύβα ήταν επειδή είχε περίοδο. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μία  παλιά ινδουιστική παράδοση, οι γυναίκες στο Νεπάλ πρέπει να μένουν ολομόναχες σε μία καλύβα κατά τη διάρκεια που έχουν περίοδο. 

Αυτό γίνεται καθώς σύμφωνα με το εθιμο των ινδουιστών, οι γυναίκες που έχουν περίοδο ή έχουν μόλις γεννήσει θεωρούνται μιαρές και προκαλούν κακή τύχη. Γι’ αυτό  όταν οι γυναίκες έχουν περίοδο αναγκάζονται να κοιμούνται οπουδήποτε αλλού εκτός από το σπίτι τους… σε καλύβες, σε στάνες, σε εγκαταλελειμμένα κτίρια κλπ., ενώ απαγορεύεται να αγγίζουν κάποια τρόφιμα, θρησκευτικές εικόνες και τους άνδρες τους.

Η 21χρονη, λοιπόν, αδιαθέτησε, μπήκε στην καλύβα και εκεί επιχείρησε να ανάψει φωτιά για να ζεσταθεί. 

«Υποθέτουμε ότι πέθανε επειδή εισέπνευσε καπνό και έπαθε ασφυξία διότι έκλεισε την πόρτα της καλύβας που δεν έχει παράθυρα και άναψε φωτιά στο πάτωμα για να ζεσταθεί το βράδυ. Θα μάθουμε περισσότερα όταν δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα της νεκροψίας», πρόσθεσε ο Λάλα Μπάχαντουρ Ντάμι, διοικητής της αστυνομίας της περιοχής Ντότι.

Νεκρή την 21χρονη εντόπισε η πεθερά της, η οποία πήγε να δει αν είναι καλά.

 «Ήταν χαρούμενη επειδή θα τελείωνε η περίοδός της την επόμενη ημέρα. Το δύστυχο παιδί έκλεισε τα μάτια του για πάντα», δήλωσε η Λάξμι Μπογκάτι στην Kathmandu Post.

Πάντως η 21χρονη γυναίκα δεν είναι η πρώτη που πεθαίνει σε αυτή την απομονωμένη, χωρίς τίποτα καλύβα, καθώς ακόμη μία άλλη γυναίκα πέθανε με τον ίδιο τρόπο πάλι στο Νεπάλ πριν λίγες μέρες. 

Κορίτσι στο ΝεπάλΚορίτσι στο Νεπάλ

Να σημειωθεί πως οι καλύβες στις οποίες μένουν οι γυναίκες με περίοδο είναι κρύες και καθόλου ασφαλείς, καθώς συχνά εκεί πέφτουν θύματα επιθέσεων.

Επίσης η πρακτική αυτή απαγορεύτηκε από την κυβέρνηση του Νεπάλ το 2005 και ποινικοποιήθηκε το 2017, ωστόσο εξακολουθεί να τηρείται ευρέως στις αγροτικές περιοχές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook