Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Νίκου Τζανακάκη ή Δροσερού, δήλωσε τα εξής:

«Με ιδιαίτερη θλίψη ενημερώθηκα για την απώλεια του Νίκου Τζανακάκη ή Δροσερού,ενός ανθρώπου με σημαντική και έντονη πολιτική,κοινωνική και συνδικαλιστική δράση, έχοντας διατελέσει – μεταξύ άλλων - πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών αυτοκινήτων ταξί Χανίων επί τρεις και πλέον δεκαετίες. Παράλληλα, ο εκλιπών είχε αναπτύξει σημαντική δράση τόσο στην εθνική αντίσταση ως μέλος της ΕΟΚ ,όσο και στον αντιδικτατορικό αγώνα, όπου μάλιστα συνελήφθει και προφυλακίσθηκε το 1967 από τη Χούντα των Συνταγματαρχών και αφού είχε οδηγηθεί σε έκτακτο Στρατοδικείο. 

Μια από τις τελευταίες του επιθυμίες ήταν η ανέγερση μνημείου στο Κακόπετρο προς τιμήν του συναγωνιστή του στην Εθνική Αντίσταση, Νικόλαου Ιερωνυμάκη, ο οποίος απαγχονίστηκε κατά την 28η Αυγούστου 1944 από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής και ενώ το λεωφορείο που επέβαιναν μια σειρά αγωνιστές εκείνη την ημέρα, οδηγούσε ο Νίκος Τζανακάκης ή Δροσερός.

Το μνημείο αυτό  απεκάλυψε  το καλοκαίρι του 2018 , τηρώντας με τους συναγωνιστές του μια υπόσχεση που είχαν δώσει.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του». 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook