Τα γεωτρύπανα μαζί με τους μελετητές από μεγάλο μελετητικό γραφείο της Αθήνας, θα έρθουν όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψη ειδικών μελετητών του ΟΑΚ, στην “κατολίσθηση του Σταλού”, οι οποίοι με τη χρήση γεωτρύπανων θα προχωρήσουν σε διερευνητικές γεωτρήσεις, τόσο στο επίμαχο σημείο που έγινε η κατολίσθηση, όσο και στο απέναντι πρανές.

Σύμφωνα με τον Διευθύνονταν Σύμβουλο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Φώτη Καζάση, αιτία της αναβολής είναι η πρόβλεψη για επιδείνωση του καιρού, καθώς για να γίνουν οι γεωτρήσεις θα πρέπει οι καιρικές συνθήκες να είναι ευνοϊκές.

Οι μελετητές, προέρχονται από μεγάλο μελετητικό γραφείο της Αθήνας, στο οποίο ο ΟΑΚ, είχε αναθέσει κατοπιν διαγωνισμού, μελέτη για την οδική ασφάλεια στον ΒΟΑΚ, ωστόσο το σημείο στο οποίο έγινε η κατολίσθηση στο Σταλό, δεν υπήρχε σε αυτήν την μελέτη και θα ενταχθεί, ύστερα από υπόδειξη του Υπουργείου Υποδομών. 

Οι ερευνητικές γεωτρήσεις θα γίνουν σε τρια σημεία και θα ακολουθήσει ανάλυση των γεωλογικών δεδομένων του υπεδάφους για να εκτιμηθεί ο βαθμός επικινδυνότητας μιας νέας κατολίσθησης.

Τα γεωτρύπανα και οι μελετητές πιθανολογείται οτι θα επισκεφτούν την Κρήτη και τον ΒΟΑΚ, όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, δηλαδή στα τέλη της εβδομάδας ενώ υπενθυμίζεται οτι η απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων στο σημείο έχει λάβει νέα παράταση μέχρι την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου. 

Θα πρέπει να τονιστεί οτι η απαγόρευση της κυκλοφορίας με τις διερευνητικές γεωτρήσεις είναι δύο ξεχωριστά κομμάτια ενώ η “εμπλοκή” του ΟΑΚ και η ένταξη της κατολίσθησης του Σταλού, στην μελέτη για την οδική ασφάλεια, έχει στόχο να δώσει μια οριστική λύση στο πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή και όχι απλά να κάνει μια μεσαίας κλίμακας επέμβαση για την μερική αποκατάσταση των ζημιών.

Δείτε βίντεο του Φοίβου από τη σημερινή εικόνα του σημείου κατολίσθησης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook