Συγκέντρωσαν 100 υπογραφές κάτοικοι των Βουκολιών και τα "λένε έξω από τα δόντια"

Στη σύνταξη επιστολής διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στον ΒΟΑΚ, μετά από την κατολίσθηση, προέβησαν οι κάτοικοι του δήμου Βουκολιών, κοινοποιώντας το κείμενο τους προς τους αρμόδιους φορείς. 

Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι το οδόστρωμα του δρόμου στον οποίο εκτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω της κατολίσθησης, είναι σε πολύ κακή κατάσταση, ιδιαίτερα στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Χανιά. Επισημαίνουν ότι πάνω από ένα μήνα ο μισός νομός είναι «αποκλεισμένος» και κανείς δεν συγκινείται και τονίζουν ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να έχει αντιμετωπιστεί πολύ νωρίτερα.

Να σημειωθεί ότι  η επιστολή διαμαρτυρίας συνοδεύεται από 100 υπογραφές κατοίκων οι οποίες βρίσκονται στη διάθεση των φορέων.

Αναλυτικά η επιστολή:

"Κύριε Υπουργέ, κύριε Περιφερειάρχη, κύριε Αντιπεριφερειάρχη, κύριε Δήμαρχε,

Τώρα και ένα μήνα περίπου, λόγω κατολίσθησης στο ύψος του Σταλού, έχετε διακόψει την κυκλοφορία στο ΒΟΑΚ και εκτρέπετε την κίνηση των οχημάτων στο παλαιό εθνικό δίκτυο. Όμως και στο δίκτυο αυτό, από την Αγία Μαρίνα έως και το Σταλό, το οδόστρωμα είναι σε πολύ κακή κατάσταση, ιδιαίτερα στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Χανιά. Υπάρχει παράλληλα κυκλοφοριακός φόρτος ενώ η διέλευση βαρέων οχημάτων κυρίως λεωφορείων, μεγάλων φορτηγών, μηχανημάτων έργων κλπ., δυσχεραίνει την κυκλοφορία και καταστρέφει περισσότερο το ήδη προβληματικό οδόστρωμα.

Επίσης διπλασιάζεται ο χρόνος μετάβασης μας στα Χανιά με τους ανάλογους κινδύνους, λόγω και της στενότητας του οδοστρώματος, αλλά και των σταθμευμένων οχημάτων, αφού οι άνθρωποι προετοιμάζουν τα καταστήματα-ξενοδοχεία τους για τη νέα τουριστική σεζόν. 2.-Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι δεν μπορείτε να βρείτε λύση να ανοίξετε το οδόστρωμα.

Τα χώματα έχουν καλύψει περίπου το μισό οδόστρωμα. Το υπόλοιπο είναι ελεύθερο, αν όμως θεωρείτε ότι υπάρχει πρόβλημα και από τη Βόρεια πλευρά, τότε υπάρχει η δυνατότητα από τη μέση του οδοστρώματος με τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών και εναλλαγή της κυκλοφορίας. Εμείς δεν είμαστε ούτε πολιτικοί μηχανικοί, ούτε γεωλόγοι, ούτε ειδικοί επιστήμονες. Αυτούς τους έχετε εσείς κ. Υπουργέ και από εσάς ζητούμε λύση. Τώρα και ένα μήνα είναι «αποκλεισμένος» ο μισός νομός και κανείς δεν συγκινείται…

Όταν στην υπόλοιπη Ελλάδα βλέπουμε ένα οργασμό έργων, δρόμων, γεφυρών, κόμβων, φραγμάτων κλπ., εδώ τι γίνεται; 3.-Κύριε Υπουργέ και τα τέλη κυκλοφορίας μας πληρώσαμε και τους φόρους μας πληρώσαμε. Ζητούμε από την πολιτεία να κάνει τα αυτονόητα και να επωμισθεί τις ευθύνες της"


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook