Οι τερματοφύλακες των χανιώτικων ομάδων, Γκοτ (Πλατανιάς) και Λαζαρίδης (ΑΟΧ/Κισσαμικός), βρίσκονται ανάμεσα σε αυτούς που έχουν κρατήσει περισσότερες φορές ανέπαφη την εστία τους. 

Συγκεκριμένα ο Γκοτ, μαζί με τους Κουτζαβασίλη (Βόλος ΝΠΣ) και Στεφανάκο (Καραϊσκάκης Αρτας), είναι στην κορυφή με 8 παιχνίδια στα οποία δεν έχουν δεχθεί γκολ, ενώ ο Λαζαρίδης μετρά 7.

Αναλυτικά το θέμα όπως το παρουσιάζει στην ιστοσελίδα της η football league έχει ως εξής:

Μια θέση μόνιμα συνδεδεμένη με… ηλεκτρική καρέκλα. Μια θέση που μπορεί να σε κάνει ήρωα τη μια στιγμή και την αμέσως επόμενη να σε ρίξει στα… Τάρταρα. Ένα ατομικό άθλημα, ενσωματωμένο σε ένα ομαδικό.

Ο τερματοφύλακας αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο σε μια ποδοσφαιρική ομάδα, έχει την καλύτερη οπτική σε ένα παιχνίδι αλλά συνήθως λείπει από τις στατιστικές κατηγορίες. Κι αυτό διότι στην κοινή γνώμη, ο επιθετικός έχασε το σουτ,  παρότι ο τερματοφύλακας κατέβασε τα… ρολά του με μια σταθερή ή εντυπωσιακή απόκρουση.

Στη δική μας πρώτη στατιστική κατηγορία για τους τερματοφύλακες, τρεις γκολκίπερ διατηρούν την κορυφή με 8 ανέπαφες εστίες.

Ο Κουτζαβασίλης της Κέρκυρας σε 14 αγώνες έχει την καλύτερη άμυνα με μόλις εννέα τέρματα (δεν αγωνίστηκε στην τελευταία αναμέτρηση με την Παναχαϊκή). Τις ίδιες ανέπαφες σε ισάριθμους αγώνες έχει και ο Στεφανάκος του Καραϊσκάκη ενώ όλο τον πρώτο γύρο έπαιξε ο Γκοττ του Πλατανιά που έχει δεχτεί έντεκα τέρματα.

Γκοτ (Πλατανιάς) 8
Κουτζαβασίλης (Κέρκυρα) 8
Στεφανάκος (Καραϊσκάκης) 8
Θεοδωρόπουλος (Απόλλων Πόντου) 7 
Λαζαρίδης (ΑΟΧ/Κισσαμικός) 7
Μαντζάρης (Απόλλων Λάρισας) 7
Βοσνιάδης (Ηρακλής) 6
Μένκα (Δόξα Δράμας) 6

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook