Υπάρχει κίνδυνος μεγαλύτερης κατάρρευσης του παλιού κτιρίου – Ήταν ένα απο τα ομορφότερα αρχοντικά της πόλης

Το μεγάλο διώροφο νεοκλασσικό κτίριο στην διασταύρωση των οδών Νεάρχου και Γιαμπυδάκη, δίπλα στο κτίριο του Τεχνικού Επιμελητηρίου, κινδυνεύει με κατάρρευση και πρέπει άμεσα να ελεγχθεί από μηχανικούς η στατικότητά του προκειμένου να ληφθούν μέτρα.

Αυτό προέκυψε από την αυτοψία που έκαναν πυροσβέστες που πήγαν στο σημείο μετά την κατάρρευση τμήματος της οροφής του παλιού κτιρίου η οποία συνέβη λίγο μετά τις 9 το πρωί.

Προς το παρόν δεν αποφασίστηκε κάποιος αποκλεισμός δρόμου ή πεζοδρομίου αλλά οι διερχόμενοι από εκεί πρέπει να προσέχουν.

Να σημειωθεί πως στο κτίριο αυτό είχαν ξεκινήσει πριν από μερικά χρόνια κάποιες εργασίες που έδειχναν πως υπήρχε πρόθεση επισκευής και ανακαίνισης.

Όμως οι εργασίες σταμάτησαν και πλέον οι άφθονες βροχές του φετινού Χειμώνα επιβάρυναν την κακή κατάσταση σκεπής και τοίχων.

Να σημειωθεί πως το διώροφο αυτό νεοκλασσικό που ήταν απο τα πλέον όμορφα αρχοντικά των Χανίων ανήκε στην οικογένεια του Δημοσθένη Γαγάνη ο οποίος είχε διατελέσει για πολλά χρόνια πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων.

Στην συνέχεια πωλήθηκε σε μεγάλο ξενοδοχειακό όμιλο, ο οποίος και είχε ξεκινήσει τις εργασίες οι οποίες όμως σταμάτησαν. 

Δείτε επίσης επιστολή του ΤΕΕ, που προειδοποιούσε για τον κίνδυνο κατάρρευσης από τον Οκτώβριο του 2018

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook