Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο εργαστήριο συμβουλευτικής για ανέργους από το κέντρο Κοινότητας Δήμου Πλατανιά και ΙΝΕ ΓΣΕΕ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019 το τριήμερο  εργαστήριο πληροφόρησης και συμβουλευτικής για ανέργους που πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πλατανιά σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (Παράρτημα Κρήτης), με θεματικές  “Διαμορφώνοντας ένα πλάνο αναζήτησης εργασίας”, “Τρόποι αναζήτησης εργασίας” και “Βιογραφικό σημείωμα – Συνοδευτική επιστολή”. Τα εργαστήρια παρακολούθησαν συνολικά 15 άτομα.

Το παρών στην έναρξη των εργαστηρίων έδωσε ο Δήμαρχος Πλατανιά, κος Μαλανδράκης Ιωάννης, που καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και ευχαρίστησε το σύμβουλο απασχόλησης του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Κρήτης και εισηγητή των σεμιναρίων, κο Πετράκη Μάνο. Ο κος Μαλανδράκης τόνισε τη σημασία και τη συνεισφορά της εν λόγω συμβουλευτικής δράσης στην ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων, ώστε να δημιουργήσουν τις κατάλληλες βάσεις για να (επαν)ενταχτούν στην αγορά εργασίας.

Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων, ο εισηγητής, κος Πετράκης Μάνος, παρουσίασε τις βασικές επαγγελματικές δεξιότητες και τρόπους ανάπτυξής τους και τόνισε την αναγκαιότητα/σημασία της διαμόρφωσης ενός πλάνου αναζήτησης εργασίας, βασισμένου τόσο στις επιθυμίες και τις δυνατότητες του ανέργου, όσο και στη γνώση της κατάστασης στην αγορά εργασίας, ανάλογα με τον κλάδο ενδιαφέροντος. Παρουσίασε στους συμμετέχοντες τους τρόπους αναζήτησης εργασίας, δίνοντας βάση στα στοιχεία που πρέπει να ελέγχονται κατά την ανάγνωση μίας αγγελίας και παραθέτοντας παραδείγματα ιστότοπων, ανάλογα με το είδος εργασίας προς αναζήτηση. Τέλος, παρουσίασε κατευθυντήριες οδηγίες και συμβουλές για τη σύνταξη ενός αντιπροσωπευτικού και επαρκούς βιογραφικού και παρέθεσε τις πληροφορίες που χρειάζεται να αναγράφονται σε μία συνοδευτική επιστολή, τονίζοντας τη σημασία της.

Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πλατανιά λειτουργεί καθημερινά, από Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες 07.30 – 15.30. Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα στελέχη της δομής προκειμένου να ενημερώνονται αναλυτικά για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις προγραμματιζόμενες δράσεις στα τηλέφωνα: 2821341040 & 2821341033 και στο e-mail: [email protected]


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook