Με ενιαίο περίπτερο από την Περιφέρεια Κρήτης παρουσιάστηκαν τα ποιοτικά προϊόντα του νησιού.

Στην 6η έκθεση τροφίμων και ποτών «ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2019» που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης. Στη φετινή διοργάνωση έλαβαν μέρος πάνω από 300 εκθέτες, οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 50.000, και η Περιφέρεια Κρήτης στήριξε για μία ακόμα φορά τη συμμετοχή 30  επιχειρήσεων από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, που πρόβαλλαν  τα προϊόντα τους, επίσης των «Κρητικών Μπακάλικων», «Χαλκιαδάκης Γεύσεις Κρήτης» και «Μινωική Αγορά», που προωθούν τα Κρητικά, πιστοποιημένα προϊόντα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πρωτογενή Τομέα Μανόλης Χνάρης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σταύρος Τζεδάκης. 

Στο περίπτερο της Περιφέρειας τους επισκέπτες υποδέχονταν ο κ. Χνάρης και ο κ. Τζεδάκης όπου υπήρχε και παραδοσιακό κέρασμα με προϊόντα της Κρητικής γης. Ειδικότερα το Κρητικό περίπτερο επισκέφθηκαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου  Γιώργος Χατζημάρκος, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος  και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Νοτίου Αιγαίου, Φιλήμονας Ζαννετίδης, οι σεφ Μανόλης Παπουτσάκης, Ελένη Ψυχούλη, Πάνος Ιωαννίδης και Δημήτρης Σκαρμούτσος και πλήθος κόσμου. 

Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός επαγγελματικών συναντήσεων από τους εκπροσώπους των Κρητικών επιχειρήσεων, ενώ εξαιρετική σε επίπεδο οργάνωσης και παρουσίασης ήταν η γαστρονομική εκδήλωση που έκανε η Περιφέρεια Κρήτης  «Μαγειρεύουμε Κρήτη» όπου μαγειρεύτηκαν και προσφέρθηκαν στους επισκέπτες παραδοσιακά φαγητά όπως γαμοπίλαφο, αρνί με σταμναγκάθι, φακές με απάκι κ.α. που παρασκευάστηκαν  με προϊόντα των κρητικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έκθεση, ενθουσιάζοντας όσους τα γεύτηκαν. Την εκδήλωση υποστήριξαν οι σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης με επικεφαλής σεφ τον Τάσο Παπαδάκη.

Στο πλαίσιο της έκθεσης «6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2019», προϊόντα από τις συμμετέχουσες εταιρίες διαγωνίστηκαν για την καινοτομία τους, τη συσκευασία και τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής τους. Ανάμεσα στα προϊόντα που βραβεύτηκαν ήταν το ελαιόλαδο ZIRO και η εταιρεία με βότανα, Dictamus – Μάνος &ΣΙΑ ΟΕ με το πρώτο και το τρίτο βραβείο συσκευασίας αντίστοιχα.

Σε δήλωση του ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Μανόλης Χνάρης ανέφερε: «Με συνέπεια και έχοντας ως γνώμονα τα αποτελέσματα των δράσεων του 2018, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, μέσα από μια ενιαία και δυναμική παρουσία της Κρήτης και των παραγωγών της. Στόχος της Περιφέρειας είναι η προβολή και προώθηση των τοπικών μας προϊόντων, με την εξαιρετική ποιότητα και την υψηλή διατροφική αξία. Παράλληλα, μέσα από το σχεδιασμό μας στον άξονα της εξωστρέφειας, προσπαθούμε να στηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο τους ανθρώπους, που παράγουν και επιχειρούν στον τόπο μας. Γιατί μόνο μέσα από συλλογική προσπάθεια και έχοντας όλοι μας ένα  κοινό όραμα, θα καταφέρουμε να στηρίξουμε την τοπική οικονομία και να προωθήσουμε τα προϊόντα μας στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές γιατί χρόνο με το χρόνο η συγκεκριμένη έκθεση γίνεται ολοένα και καλύτερη». 

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης υποστήριξαν τα στελέχη της  Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας , Μαρία Γιαμπαζολιά και Ελένη Δρακωνάκη 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook