Αύξηση των νευροαναπτυξιακών προβλημάτων στα παιδιά -  200 παιδιά, μεταξύ των οποίων 30 βρέφη απευθύνθηκαν στο κέντρο το 2018 - Σημαντική η στήριξη της τοπικής κοινωνίας για τη συνέχιση του έργου της ΕΛΕΠΑΠ

Για ακόμη μια χρονιά, πλήθος Χανιωτών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του παραρτήματος της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων και έδωσαν το παρών στην φιλανθρωπική βραδιά για την ενίσχυση των θεραπευτικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων των «Γενναίων παιδιών» της ΕΛΕΠΑΠ.

Η εκδήλωση, στα πλαίσια της οποίας έγινε και η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας,  πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων "Κανάρια" στον Κουμπέ με την παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, θρησκευτικών αρχών και φορέων.

Λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης η πρόεδρος της Διοικούσας της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων κ. Π. Ορφανουδάκη, κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, σημειώνοντας οτι το 2018 απευθύνθηκαν στο κέντρο περίπου 200 παιδιά, μεταξύ των οποίων 30 βρέφη, ενώ υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής.

(από αριστερά η διευθύντρια του παραρτήματος ΕΛΕΠΑΠ Χανίων, Μάγκυ - Αρσενίδη Μανουσέλη και η πρόεδρος της Διοικούσας της ΕΛΕΠΑΠ κ. Παρασκευή Ορφανουδάκη)


"Η χρονιά που πέρασε ήταν όπως οι προηγούμενες χρονιές, με πολλά παιδιά που ζήτησαν θεραπεία στο Κέντρο της ΕΛΕΠΑΠ. Εξετάστηκαν περίπου 170 παιδιά και 30 βρέφη, στο τμήμα βρεφών που αναπτύσσεται τα τελευταία 2 χρόνια. Έχουμε επίσης και το τμήμα πρώιμης παρέμβασης που εκτός από θεραπευτικά έχει και εκπαιδευτικά προγράμματα και στο οποίο κατατάσσονται παιδιά από 2 μέχρι 7 ετών. Το τμήμα έχει αναπτυχθεί και είναι πλεον γεμάτο", σημείωσε η κ. Ορφανουδάκη, επισημαίνοντας ταυτόχρονα οτι όσο πιο πρώιμη είναι η παρέμβαση στα παιδιά με νευροαναπτυξιακές διαταραχές και κινητικα προβλήματα έχει αποδειχθεί οτι παρουσιάζουν καλύτερη εξέλιξη στην πορεία τους.

Αύξηση των νευροαναπτυξιακών προβλημάτων στα παιδιά - Σημαντική η στήριξη της τοπικής κοινωνίας

"Δυστυχώς, είναι πολλά τα παιδιά που γεννιούνται με προβλήματα" τονίζει η κ. Ορφανουδάκη ενώ τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια μείωση των περιστατικών εγκεφαλικών παραλύσεων, εξαιτίας της εξέλιξης της ιατρικής και της σωστότερης αντιμετώπισης των πρόωρων κυήσεων, ωστόσο αυξάνονται τα νευροαναπτυξιακά προβλήματα δηλαδή της ωριμότητας του εγκεφάλου και του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Η πρόεδρος της Διοικούσας της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην στήριξη της τοπικής κοινωνίας στο Κέντρο, επισημαίνοντας οτι οι Χανιωτες πάντα στήριξαν την ΕΛΕΠΑΠ, ακόμα και μέσα στην περίοδο της κρίσης.

"Είμαστε ευτυχισμένοι που έχουμε τους Χανιώτες και μας στηρίζουν, γιατί μόνο τα χρήματα από τις θεραπείες, δεν αρκούν. Οι εξετάσεις είναι ακριβώς και εξειδικευμένες ενώ παράλληλα προσπαθούμε να είμαστε πάντα στο υψηλότερο στάνταρ που μπορούμε να φτάσουμε με βάση τα νεώτερα δεδομένα", κατέληξε η κ. Ορφανουδάκη, για την πολύτιμη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας στο έργο της ΕΛΕΠΑΠ.

Αξίζει να σημειωθεί οτι στην ΕΛΕΠΑΠ, εκτός από φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, κοινωνικό λειτουργό, παιδοψυχολόγο, έχει και 4 ειδικους παιδαγωγούς, δύο νοσηλεύτριες και τις ειδικότητες παιδοψυχιάτρου, φυσιάτρου, παιδοορθοπεδικού, νευρολόγου και παιδονευρολόγου.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook