Οι ανάγκες της προεκλογικής περιόδου και η αγωνία που διακατέχει τον νυν και υποψήφιο Περιφερειάρχη Κρήτης τον οδήγησαν σε έναν….. ετεροχρονισμένο πανηγυρισμό  για την αναγνώριση της Κρήτης ως τουριστικό προορισμό.

Συγκεκριμένα σε δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης  μεταξύ άλλων αναγράφονται και τα εξής:

« Οι χρήστες της διεθνούς εμβέλειας τουριστικής πλατφόρμας “trip advisor” ανέδειξαν την Κρήτη ως πέμπτο παγκόσμιο τουριστικό προορισμό (Best Destinations in the World – Travelers Choice Awards), αποτέλεσμα που αποδεικνύει πως το νησί αποτελεί κορυφαίο διεθνή προορισμό για το 2019, καταλαμβάνοντας μια θέση πάνω από τη Νέα Υόρκη, την Κωνσταντινούπολη και τη Βαρκελώνη, αλλά κι απ’ όλους τους νησιωτικούς τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης……

Να σημειωθεί πως στην πρώτη θέση της κατάταξης είναι το Παρίσι, ακολουθούν το Λονδίνο, η Ρώμη ενώ τα νησιά Πουκέτ και η Τζαμαϊκά κατατάσσονται μετά την πρώτη δεκάδα.    

«Ασφαλώς πρόκειται για μια διάκριση που αποδεικνύει πως το τουριστικό όνομα της Κρήτης είναι πολύ ισχυρό», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.»

Μάλιστα στην συνέχεια ο κ.Αρναουτάκης καμαρώνει για τις δράσεις και συγχαίρει τους ανθρώπους του τουρισμού.

Και όλα αυτά θα ήταν καλά και άγια εάν είχε εκδοθεί το δελτίο Τύπου και είχαν γίνει οι  δηλώσεις … πέρυσι. 

Και αυτό γιατί η συγκεκριμένη διάκριση της Κρήτης από το Trip Advisor αφορά στο 2018 και όχι στο 2019, αφού η τουριστική πλατφόρμα ανακοινώνει στις αρχές του κάθε χρόνου τις προτιμήσεις  των χρηστών της για το τρέχον έτος.

Μάλιστα και το Flashnews.gr είχε σχετικό δημοσίευμα τον Μάρτιο του 2018 με τα στοιχεία για τα οποία πανηγυρίζει τώρα ο κ.Αρναουτάκης.

Όμως, το 2018 δεν ήταν προεκλογική περίοδος και έτσι τότε δεν υπήρχε η έκδοση σχετικού «πανηγυρικού» δελτίου Τύπου.

Σε ότι αφορά στα Travelers Choice Awards  για το 2019 από το Trip Avdisor μέχρι τώρα έχει ανακοινωθεί μόνο η λίστα με τα καλύτερα ξενοδοχεία.

Λίγη υπομονή λοιπόν κε Περιφερειάρχα και εάν η Κρήτη θα έχει διακριθεί και για το 2019, τότε θα πανηγυρίσουμε όλοι μαζί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook