Εννέα νεαροί θα καθίσουν στο σκαμνί για το bullying που φέρεται να είχε υποστεί ο 20χρονος φοιτητής το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε τον Μάρτιο του 2015, μερικές εκατοντάδες μέτρα από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης του Βαγγέλη Γιακουμάκη, σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Κατηγορούμενοι είναι εννέα συμφοιτητές του αδικοχαμένου Βαγγέλη οι οποίοι κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Ρεθυμνιώτη φοιτητή.

Όλοι είναι απο 20 έως 24 ετών. Οι έξι απο το Ηράκλειο, ένας απο το Ρέθυμνο, ένας απο τα Χανιά και ένας απο την Βόρεια Ελλάδα.

Οι κατηγορούμενοι φέρεται να υποστηρίζουν ότι ο Βαγγέλης υπήρξε φίλος τους και ουδέποτε βιαιοπράγησαν σε βάρος του όπως τους αποδίδεται, ενώ ισχυρίζονται ότι το πραγματικό μπούλινγκ το έχουν υποστεί οι ίδιοι και οι οικογένειές τους από τη στιγμή που γνωστοποιήθηκε η ποινική εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης ήταν φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, εξαφανίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 2015 και βρέθηκε νεκρός περίπου ένα μήνα αργότερα, στις 15 Μαρτίου, με τραύματα από μαχαίρι.

Η εξαφάνιση του Γιακουμάκη ανακαλύφθηκε από την μητέρα του η οποία τηλεφωνούσε στο κινητό του, αλλά δεν έπαιρνε απάντηση. Στη συνέχεια τηλεφώνησε σε συμφοιτητές του μήπως ήξεραν που βρίσκεται. 

Την ίδια ημέρα ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του Γιακουμάκη. Αρχικά οι έρευνες επικεντρώθηκαν μόνο στην ευρύτερη περιοχή της σχολής, αλλά αργότερα οι έρευνες επεκτάθηκαν σε όλη τη χώρα.Κατόπιν εισαγγελικής εντολής ξεκίνησε στα τηλεοπτικά δίκτυα η προβολή κάρτας στοιχείων του Γιακουμάκη για την διευκόλυνση των ερευνών εντοπισμού, ενώ διάφορες μαρτυρίες τον ήθελαν να βρίσκεται σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών αποκαλύφθηκαν τα περιστατικά βίας και εκφοβισμού εναντίον του Γιακουμάκη, τα οποία θεωρείται ότι ήταν τα αίτια που τον ώθησαν να εξαφανιστεί. Οι έρευνες είχαν διάρκεια 40 μέρες.

Τελικά, στις 15 Μαρτίου του 2015, εντοπίστηκε το πτώμα του Γιακούμακη, 800 μέτρα μακριά από την Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.Το πτώμα αναγνωρίστηκε από τον θείο του θύματος. Η είδηση συγκλόνισε ολόκληρο το πανελλήνιο και χιλιάδες άτομα αποχαιρέτησαν τον Γιακουμάκη μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.Κηδεύτηκε δύο ημέρες μετά, στις 17 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook