Νέες προοπτικές για την αναβάθμιση της Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου (ΒΙΠΕΗ) ανοίγει η πρόταση για ανάληψη της διαχείρισης του φορέα από το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου  Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου (ΣΕΒΠΗ).

Η πρόταση συνδιαχείρισης κατατέθηκε από τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου  Ηρακλείου στη διάρκεια προγραμματισμένης επίσκεψής της στα γραφεία του ΣΕΒΠΗ και έτυχε θερμής υποδοχής από τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης, τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εγκατεστημένες στη ΒΙΠΕΗ επιχειρήσεις, όπως η έλλειψη αστυνόμευσης και φωτισμού καθώς επίσης, τα υπέρογκα δημοτικά τέλη, χωρίς ουσιαστικά ανταποδοτικά οφέλη, στα οποία προστέθηκε το τελευταίο διάστημα η αύξηση κατά 30% των τελών που επέβαλε η ΕΤΒΑ.

«Το Επιμελητήριο Ηρακλείου βρίσκεται στο πλευρό των επιχειρήσεων μελών του και το αποδεικνύει με πολλές δράσεις και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει κατά καιρούς» δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης και πρόσθεσε «Η διαχείριση της ΒΙΠΕ από το Επιμελητήριο Ηρακλείου και τον ΣΕΒΠΗ ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην τοπική επιχειρηματικότητα και είμαστε διατεθειμένοι να προσπαθήσουμε για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος», πρόσθεσε ο κ. Αλιφιεράκης.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ηρακλείου κ. Γιώργος Καραντινός.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook