Για τις συνθήκες που επικρατούν στο ΕΠΑΛ Ηρακλείου εξέδωσε ανακοίνωση η ΝΟΔΕ κάνοντας λόγο για "ακατάλληλες εγκαταστάσεις".

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Εικόνες ντροπής για το Ηράκλειο. Έπειτα από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις το Ειδικό ΕΠΑΛ Ηρακλείου γέμισε νερά! Φέροντας, έτσι, για μία ακόμα φορά στην επιφάνεια τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο αυτό.

Πέρα από σοβαρά προβλήματα υποδομής το Ειδικό ΕΠΑΛ Ηρακλείου, ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα πάνω από το οποίο η Πολιτεία θα έπρεπε να εγκύψει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αντιμετωπίζει επιπρόσθετα προβλήματα χωρητικότητας, καθώς οι αίθουσες δεν επαρκούν για τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό μαθητών.

Χαρακτηριστικά την τελευταία δεκαετία αριθμός των μαθητών έχει υπερ-τριπλασιαστεί, ωστόσο μαθητές και διδακτικό προσωπικό παραμένουν σε ένα ακατάλληλο κτήριο που υποτίθεται πως αποτελούσε προσωρινή λύση στέγασης.

Για τη Νέα Δημοκρατία η δημόσια Παιδεία είναι προτεραιότητα. Οφείλει να παρέχει εφόδια για τις ζωές όλων των μαθητών και να είναι βασικός φορέας ίσων ευκαιριών και για όλα τα παιδιά και ειδικά για εκείνα που έχουν ιδιαίτερες δυνατότητες».


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook