Η ίδια μάλιστα διερωτάται ποιος θα άντεχε τόσους μήνες απλήρωτος

Πρώτη ενημέρωση 19.23 / Τελευταία ενημέρωση 20.03

Μια Χανιώτισσα καταγγέλλει εμπαιγμό των ανέργων οι οποίοι μένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες ενώ καταθέτουν εγκαίρως τα χαρτιά τους για καταβολή επιδόματος ανεργίας.

Η ίδια μάλιστα διερωτάται στο μήνυμά της ποιος από όλους αυτούς που ευθύνονται για την καθυστέρηση αυτή, θα άντεχε τόσους μήνες απλήρωτος.

Δείτε το μήνυμά της:

«Ονομάζομαι {....} και δουλεύω εποχικά 7 μήνες τον χρόνο. Απολύθηκα στις 31/10/2018 και κατέθεσα τα χαρτιά μου στον ΟΑΕΔ Χανίων στις 19/12/2018 με ραντεβού που είχε προκύψει από το Εργατικό Κέντρο. Υποτίθεται ότι η πληρωμή μου από τον ΟΑΕΔ θα γινόταν μέσα σε 40 ημέρες από την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών μου. Όμως κάτι τέτοιο δεν προέκυψε αφού μέχρι και σήμερα 8/2/2019 δεν έχει κατατεθεί ούτε καν το δώρο Χριστουγέννων! Αλήθεια ποιοι είναι αυτοί που εμπαίζουν τους ανέργους; Θα άντεχαν εκείνοι τόσους μήνες απλήρωτοι; Ζητώ μόνο το νόμιμο δικαίωμά μου»

Μετά τη δημοσιοποίηση του μηνύματος της γυναίκας, έστειλε και δεύτερη Χανιώτισσα μήνυμα η οποία ουσιαστικά περιγράφει παρόμοια εμπειρία και εμπαιγμό.

Ακολουθεί το μήνυμά της:

«Καλησπερα, μόλις διάβασα το αρθρο για την άνεργη Χανιώτισσα και πάρα το θάρρος να σας πω κι εγώ ότι είμαι εποχική υπάλληλος και εργάζομαι 6 μήνες τον χρόνο. Έχω απολυθεί στις 31/10/2018 και κατέθεσα χαρτιά στον ΟΑΕΔ στις 19/12/2018. Δεν πληρώθηκα φυσικά στις αναμενόμενες 40 ημέρες και πήγα στον ΟΑΕΔ όπου μου είπαν ότι σήμερα 08/02/2019 θα έπαιρνα όλα τα χρήματα που έπρεπε και αντ' αυτού πήρα μόνο 47 ευρώ που αντιστοιχεί στο δώρο Χριστουγέννων 2018. Έχουν αναρωτηθεί πώς ζούμε τόσους μήνες εμείς ή επειδή δεν βρίσκονται στη θέση μας δεν τους αφορά το θέμα...;»


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook