Γράφει Ο Βιτρούβιος

Όταν ο Σταύρος Αρναουτάκης ανακοίνωσε την εκ νέου υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Κρήτης, δημιούργησε ιδιαίτερα θετική εντύπωση ο χαρακτηρισμός που έδωσε στην ομάδα των υποψηφίων του ως “Εθνική Κρήτης”. Μια έξυπνη διατύπωση που σηματοδότησε τον συγκρητισμό, την κομματική υπέρβαση, τον καθαρό αυτοδιοικητικό προσανατολισμό και την δυναμική της επόμενης ημέρας.

Όμως στην πορεία, διάφορες διαρροές σχετικά με μία συμφωνία κομματικού χαρακτήρα μεταξύ του κου Αρναουτάκη με τον ΣΥΡΙΖΑ αρχίζουν να λειτουργούν διασπαστικά στην ομάδα των υποψηφίων του με αποκορύφωμα τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους των Χανίων.

Βεβαίως, ο κος Αρναουτάκης έχει την επίσημη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής, πράγμα φυσικό, μιας και προέρχεται από το χώρο τον οποίο έχει υπηρετήσει πολιτικά πολύ επιτυχημένα. Όμως, μέχρι τώρα, οι σύμβουλοι του προέρχονταν απ΄όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους, χωρίς να είναι κομματικοί εντολοδόχοι.

Πέφτοντας στην παγίδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μην έχοντας την δυνατότητα να παρουσιάσει βιώσιμο ψηφοδέλτιο στις Περιφερειακές εκλογές της Κρήτη, “κόλλησε” σαν το στρείδι πάνω στο Σταύρο για να φανεί ότι πήρε  κάποια περιφέρεια στην Ελλάδα.

Είναι θεμιτό και σωστό, το ψηφοδέλτιο να είναι πολιτικά, κοινωνικά και γεωγραφικά εκπροσωπούμενο, από ανθρώπους που πραγματικά μπορούν αποδεδειγμένα να υλοποιήσουν τον συγκρητισμό σε όλες τις αναπτυξιακές και οικονομικές προκλήσεις και να δοθεί μία απάντηση στους “καλοθελητές” για την άνιση κατανομή πόρων στους νομούς της Κρήτης. 

Δεν πρέπει να συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της Περιφέρειας Κρήτης, ανεξαρτήτου συνδυασμού, αμιγώς κομματικά στελέχη. Ποια πολιτική θα ακολουθούν; Την κομματική γραμμή ή θα έχουν την δύναμη να παλέψουν για το πρόβλημα της τοπικής κοινωνίας.

Ακόμα θυμόμαστε τις δηλώσεις του κου Πολάκη ότι θα ξάπλωνε στο αεροδιάδρομο του αεροδρομίου Δασκαλογιάννη προκειμένου να μην πωληθεί στη Fraport.

Με όλα αυτά στο μυαλό τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χανίων του Σταύρου Αρναουτάκη, δεν μπορούν να πιστέψουν τα διάφορα ονόματα του σκληρού κομματικού πυρήνα που εικάζεται ότι προτείνονται από το ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, όχι τόσο για την κομματική προέλευσή τους, όσο για τα ονόματα που ακούγονται. Εκφράζουν την εύλογη απορία, πως μπορούν να είναι στο ίδιο ψηφοδέλτιο με ανθρώπους που αποκαλούσαν τα στελέχη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, τώρα Κίνημα Αλλαγής, κλέφτες και προδότες.

Έχουν, ακόμα να αντιμετωπίσουν και τον απλό κόσμο που νιώθει ότι έχει προδοθεί.

Είναι χαρακτηριστική η στάση του πολύ πετυχημένου και αγαπητού Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Αποστόλη Βουλγαράκη, ο οποίος σε δημόσιες συζυτήσεις δηλώνει ότι δεν προτίθεται, αν ισχύσουν οι συγκεκριμένες φήμες περί συνεργασίας με τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, να συνεργαστεί με τον Στ. Αρναουτάκη.

Βέβαια, μην ξεχνάμε, ότι όλα τα παραπάνω είναι προς το παρόν φήμες, αλλά έχουν βοηθήσει σημαντικά τον νέο και Χανιώτη Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη.

Το μόνο σίγουρο είναι, ότι η συνέχεια θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook