Μνημείο για όσους μαθητές του έχουν θυσιαστεί στην άσφαλτο ετοιμάζει το 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου.

Στο μακρύ κατάλογο των νεκρών νέων που πέρασαν από τα θρανία του σχολείου είναι, μεταξύ άλλων, ο Άγγελος Κανάκης, μόλις 17 ετών που «έσβησε» τον περασμένο Δεκέμβριο και ο απόφοιτος του σχολείου που συμμετείχε στο πρόγραμμα μαθητείας, ο 22χρονος, Ηλίας Νικολαΐδης που χάθηκε τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο διευθυντής του σχολείου, κ. Κώστας Αρχοντάκης, αναφέρει στην «Π» πως όταν σκοτώθηκε ο Άγγελος, οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου θέλησαν να συγκεντρώσουν ένα ποσό για να το δώσουν στην οικογένειά του.

Ο πατέρας του, τους είπε να κρατήσουν τα χρήματα για να καλύψουν ανάγκες του σχολείου.

Τότε, με ένα μέρος των χρημάτων αγόρασαν μία ελιά που θα φυτευτεί στον προαύλιο χώρο του σχολείου, όπου θα στηθεί ένα μνημείο για όσους μαθητές του έχουν «σβήσει» στην άσφαλτο.

Στο μνημείο θα αναγράφεται πρώτο το όνομα του Άγγελου και θα ακολουθούν και των υπολοίπων μαθητών που κόπηκε τόσο πρόωρα το νήμα της ζωής τους.

Τα αποκαλυπτήρια αναμένεται να γίνουν πριν από τις διακοπές του Πάσχα και το ίδιο διάστημα θα διοργανωθούν εκδηλώσεις για να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές για ζητήματα οδικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται πως αμέσως μετά από την κηδεία του Άγγελου, ο αδελφός του είχε επισκεφτεί το σχολείο και είχε πει στους συμμαθητές του 17χρονου ότι παρατήρησε πως δεν φορούσαν κράνος.

Ο διευθυντής του 6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου, κ. Κώστας Αρχοντάκης
Ο κ. Κώστας Αρχοντάκης
Ο κ. Αρχοντάκης αναφέρει στην «Π» πως ακόμα και σήμερα, μετά από όλα τα τραγικά γεγονότα που έχουν σημαδέψει τη σχολική κοινότητα, οι μαθητές δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

«Από το 1998 που λειτουργεί το σχολείο έχουμε χάσει έξι με επτά μαθητές. Όμως, τα παιδιά ακόμα δεν βάζουν κράνος.

Η λογική τους είναι ότι δεν θα τύχει σε εκείνους το ίδιο που έτυχε στους συμμαθητές τους, όμως, αυτό δεν είναι σωστό», αναφέρει ο διευθυντής του 6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου.

Ευελπιστεί πως με το μνημείο που θα στηθεί στο σχολείο, ίσως αλλάξει η νοοτροπία των παιδιών και στο μέλλον γλυτώσουν κάποιες ζωές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook