Λύθηκε ένα βασικό πρόβλημα του σχολείου με την χορηγία της πλήρους ανακαίνισης, αγορά σχολικών ειδών και προμήθεια πετρελαίου 

Με ιδιαίτερη συγκίνηση έγιναν την Παρασκευή στο 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου, τα εγκαίνια των πλήρως ανακαινισμένων χώρων του σχολείου, ένα σημαντικό έργο που έγινε χάρη στην χορηγία του Ρεθυμνιώτη προέδρου της εταιρείας Motor Oil, Βαρδή Βαρδινογιάννη.

Η χορηγία που έγινε αφορά σε: Ηλεκτρονικό εξοπλισμό του σχολείου, κλιματισμό, σύστημα καμερών παρακολούθησης, έπιπλα σχολείου εσωτερικού χώρου, εξοπλισμό παιδαγωγικών παιχνιδιών εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, πλούσιο παιδαγωγικό υλικό, χαρτική ύλη, στέγαστρο εξωτερικού χώρου 100 τ.μ., τάπητα πλαστικό με ειδική προστασία 100 τ.μ., πετρέλαιο θέρμανσης για τα σχολικά συγκροτήματα του Ειδικού Νηπιαγωγείου, του Ειδικού Δημοτικού, του ΕΕΕΕΚ, του Νηπιαγωγείου Μισιρίων.

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν ο εκπρόσωπος  της Αρχιεπισκοπής Ρεθύμνου πατήρ Νικόλαος  Νικηφόρος , ο  Ιερέας της Ενορίας Μισιρίων πατήρ Νικόλαος Φλουρής, η αναπληρώτρια διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου κ. Ευαγγελία Μαντά, ο υπεύθυνος Εκπαίδευσης Δήμου Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Γεωργαλής, ο υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Δήμου Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Σπαντιδάκης, η διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού κ. Ανδρομάχη Κασπίρη αλλά και γονείς.

Η αναπληρώτρια διευθύντρια Π.Ε. Ρεθύμνου, κ. Μαντά, στην σύντομη ομιλία της ανέφερε:

“Αγαπητοί γονείς και παιδιά

Ένα σπουδαίο έργο ολοκληρώθηκε στο σχολείο σας. Με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώνω ότι οι προσπάθειες της προϊσταμένης του Νηπιαγωγείου σας για την αναβάθμιση της σχολικής μονάδας επέδωσαν καρπούς. Είναι αυτονόητο ότι εμείς σαν Διεύθυνση Π.Ε. είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες σε οποιαδήποτε προσπάθεια αναβάθμισης των σχολικών μας μονάδων. Καμία τέτοια προσπάθεια όμως δεν θα μπορούσε να είχε αποτέλεσμα χωρίς την βοήθεια κάποιων ανθρώπων που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα της προϊσταμένης για χρηματοδότηση αυτού του σχεδίου.

Οφείλουμε λοιπόν να ευχαριστήσουμε τον μεγάλο χορηγό του έργου για την άμεση ανταπόκριση. Είναι πολύ σημαντική στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε η προσφορά από άξιους και ικανούς συμπολίτες μας, όταν μάλιστα γίνεται αθόρυβα και χωρίς καμία διάθεση προβολής. Επίσης την προϊσταμένη και όλο το διδακτικό προσωπικό του νηπιαγωγείου, τους γονείς και τους μαθητές του σχολείου για την προσπάθεια και την συμμετοχή τους στην υλοποίηση του έργου. Θα ήταν όμως σημαντικό ατόπημα από μέρους μας να μην αναφερθούμε ιδιαίτερα στον Δήμο Ρεθύμνου και κυρίως στον κ. αντιδήμαρχο και στους υπαλλήλους του Τμήματος Παιδείας που αποδεικνύονται πολύτιμοι συνεργάτες σε κάθε περίσταση που θα κληθούν να βοηθήσουν.

Να ευχηθώ σε όλους σας καλή συνέχεια στο έργο σας, καλό υπόλοιπο σχολικής χρονιάς στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και στους μαθητές του σχολείου σας και να κλείσω με την ευχή αυτές οι προσπάθειες να γίνονται ολοένα και περισσότερες με γνώμονα μόνο την ολόπλευρη ανάπτυξη και τις καλύτερες συνθήκες στην καθημερινότητα των μαθητών μας».

 Αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη και ευχόμαστε το γέλιο και η χαρά των παιδιών του σχολείου μας να συνοδεύει πάντα με υγεία και ευλογία το μεγάλο έργο του χορηγού μας κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη.

Η προϊσταμένη του 2/θέσιου 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Ρεθύμνου, Κρυστάλλη Λουκάκη και ο Σύλλογος Διδασκόντων σας ευχαριστούμε θερμά!”

(φωτο Goodnet.gr – Ρεθεμνιώτικα νέα)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook