«Επιστροφή στις ρίζες» η συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο Χανίων στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές

Στα Χανιά βρίσκεται η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κα Ντόρα Μπακογιάννη η οποία το βράδυ του Σαββάτου και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Νέας Τηλεόρασης, παραχώρησε συνέντευξη εφόλης της ύλης στην Μαρίνα Γιακουμάκη.

Εκτός της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας και σε ότι αφορά στα τοπικά θέματα, η κα Μπακογιάννη ρωτήθηκε και αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη για την Περιφέρεια Κρήτης, κάνοντας λόγο για την επόμενη γενιά των ηγετών της Κρήτης, χαρακτήρισε τον Σταύρο Αρναουτάκη ως γλυκό άνθρωπο ο οποίος δεν διεκδίκησε αυτά που έπρεπε,  είπε πως ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης έχει θέση στην ΝΔ, ενώ για την δική της υποψηφιότητα στα Χανιά έκανε λόγο για επιστροφή στις ρίζες και για υποχρέωσή της να προσφέρει στον τόπο.

Αναλυτικότερα, ρωτήθηκε για την επιλογή του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη ως υποψήφιου Περιφερειάρχη Κρήτης και για το αν σχετίζεται με το θέμα που προέκυψε με τον θείο του και πρώην βουλευτή Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

«Ουδεμία σχέση» απάντησε η κα Μπακογιάννη ενώ συνεχίζοντας ανέφερε τα εξής:

“Η Νέα Δημοκρατία σε επίπεδο περιφέρειας αλλά και σε επίπεδο Κρήτης  επιθυμούσε ένα ψηφοδέλτιο το οποίο θα απαρτίζεται από την επόμενη γενιά των ηγετών της Κρήτης. Δηλαδή για να το πω καθαρά.  Από αυτούς τους νέους ανθρώπους τους τριαντάρηδες σαραντάρηδες πενηντάρηδες οι οποίοι θα αναλάβουν την ευθύνη να βάλουνε για την Κρήτη τον πήχη ψηλά.  ….. 

Η Κρήτη έχει πολύ μεγάλη ευκαιρία…..Φαίνεται ότι θα έχει ένα κρητικό πρωθυπουργό και θα έχει την τελευταία ευκαιρία μεγάλης Ευρωπαϊκής χρηματοδότησης.   Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βάλουμε εμείς τον πήχη ψηλά. Η Κρήτη δεν πήρε αυτά που έπρεπε να πάρει …. Εμείς είπαμε ότι είμαστε μία ομάδα ανθρώπων οι οποίοι θέλουν αυτή την ευκαιρία να την εκμεταλλευτούμε και θέλουμε ένα άνθρωπο νέο, έναν άνθρωπο που είναι αυτοδιοικητικός,  μπορεί να μην έχει την εμπειρία του ήδη περιφερειάρχη έχει όμως όνειρα,  έχει όραμα έχει γνώσεις , για αυτό και θα κάνει ένα ψηφοδέλτιο από ανθρώπους οι οποίοι έχουν ακριβώς αυτό το μεράκι. Είναι συνομήλικοι του είναι άνθρωποι οι οποίοι επιθυμούν να αλλάξουν τα πράγματα στην Κρήτη και να βάλουν τον πήχη ψηλά.

 Δεν μπορεί η Κρήτη να μείνει μόνο στο επίπεδο της απλής διαχείρισης στη συγκεκριμένη περίπτωση να κάνουμε άλματα για να τα κάνουμε τα άλματα θα πρέπει να σκεφτόμαστε κατά τον ίδιο τρόπο.”

Ερωτώμενη για το εάν έχει επιτύχει ο νυν Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, η κα Μπακογιάννη απάντησε:

«Εγώ έχω πει ότι είναι  πολύ γλυκός ανθρωπος , συμπαθέστατος.  Αλλά δεν έβαλε τον πήχη ψηλά. Έκανε διαχείριση με πολλά μικρά πράγματα αλλά δεν απαίτησε από το Κεντρικό κράτος δεν διεκδίκησε από το Κεντρικό κράτος και δεν απαίτησε και από τον εαυτό του στην περιφέρεια αυτά τα οποία  εγώ φαντάζομαι ότι μπορούσαμε να είχαμε κάνει . Δεν μπορώ να συμβιβαστώ με αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Κρήτη.»

Σε ερώτηση αναφορικά με το θέμα που δημιουργήθηκε από την μη ένταξη του Χρήστου Μαρκογιαννάκη στο ψηφοδέλτιο στα Χανιά και για το εάν ο κ.Μαρκογιαννάκης έχει θέση στην ΝΔ, η κα Μπακογιάννη είπε:

«Έχει θέση στην ΝΔ. Από εμένα δεν θα ακούσετε ποτέ το παραμικρό εναντίον του Χρήστου Μαρκογιαννάκη.  Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη του κοινοποιήθηκε. Ο Κυριάκος μίλησε με τον κύριο Μαρκογιαννάκη. Ξέρω ότι δεν του άρεσε αυτή η απόφαση. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα παραπάνω στη συγκεκριμένη υπόθεση. Ξέρω ότι έκανε και διάφορες δηλώσεις οι οποίες ήταν οι πικρές. Εγώ δεν πρόκειται ποτέ να πω το παραμικρό εναντίον του Χρήστου Μαρκογιαννάκη. Νομίζω ότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει πολλά να προσφέρει στη Νέα Δημοκρατία  και εκτός ψηφοδελτίου. Είναι δικές του οι αποφάσεις και ότι αποφάσεις πάρει εγώ θα τις σεβαστώ.»

Σε ότι αφορά στο αν ισχύει η πρόταση που είχε πει ο κ.Μαρκογιαννάκης ότι του έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ για να αναλάβει κάποια θέση σε ανεξάρτητη αρχή σε κυβέρνηση της ΝΔ, η κα Μπακογιάννη μεταξύ άλλων είπε:

«…Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι άνθρωποι σαν τον Χρήστο έχουν μία θέση και στην αυριανή πορεία ανασυγκρότησης της χώρας και συμμετοχή στην πορεία ανασυγκρότησης χώρας …….Η Ελλάδα και η επόμενη διακυβέρνηση της χώρας δεν είναι εύκολη υπόθεση….»

Τέλος και σε ότι αφορά στην δική της υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο των Χανίων, η Βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για επιστροφή στις ρίζες και υποχρέωση που έχει έναντι των Χανίων.

«Η απόφαση ελήφθη ουσιαστικά για συναισθηματικούς λόγους και το ήθελα πάρα πολύ διότι έβλεπα ότι η Κρήτη έχει τόσες απίστευτες δυνατότητες και δεν τις χρησιμοποιεί»

είπε η κα Μπακογιάννη και συνέχισε λέγοντας:

«Εγώ είμαι ένας πολύ ανυπόμονος άνθρωπος. Είμαι ένας άνθρωπος που θέλει να βλέπει αποτελέσματα. Δεν έχω την υπομονή να λέω άντε θα το διαχειριστούμε, άντε και του χρόνου , άντε και σε 5 χρόνια. Θεωρώ ότι έχω μία υποχρέωση απέναντι στα Χανιά……Έφυγε και ο  πατέρας μου οποίος με τον έναν τρόπο ή τον άλλον ήταν πάντα παρών στα Χανιά και ένιωθα ότι εδώ πρέπει να γυρίσω και να γυρίσω στις ρίζες μου και να κάνω ότι μπορώ… Δηλαδή είναι επιστροφή στις ρίζες αλλά είναι και το αύριο.  Με ενδιαφέρει πάρα πολύ  η Κρήτη συνολικά αλλά και τα Χανιά ειδικότερα να έχουνε μία διαφορετική πορεία….»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook