Το χρονικό της αιματοχυσίας που ξεκίνησε στις 3 Ιανουαριου και συνεχίστηκε μέχρι χθες με συνεπεια 9 μέχρι τώρα νεκρούς στην άσφαλτο

Στους 9 ανέρχονται οι νεκροί, θύματα τροχαίων δυστυχημάτων στην Κρήτη, τα οποία σημειώθηκαν σε λιγότερο από ενάμιση μήνα, δηλαδή από την έναρξη της νέας χρονιάς.

Χθες το βράδυ, ένας 32χρονος, άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, στο Γεράνι του δήμου Πλατανιά, όταν το αυτοκίνητό του εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε σταθμευμενο όχημα.

Ο νεαρός, ήταν το 9ο θύμα, που η ζωή του έγινε “θυσία” στη Μολλώχ της ασφάλτου ενώ η αρχή της αιματοβαμμένης λίστας, έγινε την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου, με το θάνατο 94χρονου στα Χανιά, ο οποίος παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στη Λεωφόρο Σούδας και κατέληξε λίγη ώρα αργότερα στο Νοσοκομείο.

Ακολούθησε πέντε ημέρες μετά, στις 8 Ιανουαρίου, τροχαίο δυστύχημα στην Ιεράπετρα, όπου έχασε την ζωή του ένας 30χρονος. Ο οδηγός στην προσπάθειά του να αποφύγει δυο πεζούς, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, με τραγική κατάληξη, έναν νεκρό και δύο σοβαρά τραυματίες.

Η “κατάρα των τροχαίων δυστυχημάτων”, επέστρεψε στις 16 Ιανουαρίου και πάλι στα Χανιά, με θύμα έναν 21χρονο διανομέα, ο οποίος σκοτώθηκε στη συμβολή των οδών Γιάνναρη και Σφακιανάκη, όταν έχασε τον έλεγχο του δικύκλου του.

Δέκα ώρες μετά το δυστύχημα στα Χανιά, που έκοψε το νήμα της ζωής στον 21χρονο, η ίδια μοίρα “χτύπησε” ηλικιωμένο στο Λασίθι, ο οποίος πέθανε στις 17 Ιανουαρίου, όταν αιχμηρό αντικείμενο καρφώθηκε στους πνεύμονές του, έπειτα από τροχαίο που είχε με το μηχανάκι του.

Την επόμενη ακριβώς ημέρα, στις 18 Ιανουαρίου, ένας 22χρονος, στις Μαλάδες Ηρακλείου, πέθανε ακαριαία όταν το δίκυκλο στο οποίο επέβαινε εξετράπη της πορείας με τον νεαρό να ξεψυχά στην άσφαλτο.

Το επόμενο δυστύχημα σημειώθηκε και πάλι στην Ανατολική Κρήτη και συγκεκριμένα στην Ιεράπετρα, τρεις ημέρες μετά, στις 21 Ιανουαρίου, έπειτα από τη σύγκρουση νταλίκας με φορτηγό με αποτέλεσμα ένας 53χρονος να βρει και πάλι ακαριαίο θάνατο.

Ο Ιανουάριος θα τελειώσει με 6 νεκρούς σε τροχαία μέσα σε τρεις εβδομάδες και η συνέχεια δίνεται τον επόμενο μήνα με νέο μπαράζ δυστυχημάτων.

Στις 2 Φεβρουαρίου, στην επαρχιακή οδό Μοιρών – Τυμπακίου, κόπηκε το νήμα της ζωής για έναν νεαρό, μόλις 20 ετών, έπειτα από σφοδρή σύγκρουση δύο αυτοκινήτων.

Την ίδια ημέρα, ένας πλανόδιος μικροπωλητής 43 ετών, παρασύρθηκε στην περιοχή της Αμμουδάρας Ηρακλείου, από αυτοκίνητο και εγκαταλείφθηκε αιμόφυρτος στην άσφαλτο, βαρύτατα τραυματισμένος. Έπειτα από πέντε ημέρες μάχης για τη ζωή, εξέπνευσε στις 7 Φεβρουαρίου, αποτελώντας το 8ο θύμα, στη λίστα των νεκρών της Κρήτης που χάθηκαν σε τροχαία.

Το 9ο θύμα αυτής της αιματοχυσίας προστέθηκε χθες το βράδυ με τον χαμό του 32χρονου στο Γεράνι. 

Ας ελπίσουμε οτι η συνέχεια δεν θα είναι ίδια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook