Τα μέλη του συλλόγου θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση των κατοίκων του Σταλού σήμερα 

Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, μέλος της ΟΓΕ, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, καλεί όλους τους Χανιώτες, στην κινητοποίηση που διοργανώνουν σήμερα το απόγευμα στις 16:00 οι κάτοικοι του Σταλού και συγκεκριμένα της οδού Μαλινδρέτου.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην περιοχή μετά από κατολίσθηση, κατά τη διάρκεια ακραίων καιρικών φαινομένων, την Πρωτοχρονιά, παραμένουν άλυτα. Οι κάτοικοι της περιοχής αναγκάζονται να χρησιμοποιούν την Παλιά Εθνική Οδό, ένα απαρχαιωμένο και άκρως επικίνδυνο οδικό δίκτυο. 

Επιπλέον, στο χωριό Κάτω Σταλός και συγκεκριμένα στην οδό Μαλινδρέτου, η πλημμύρα οδήγησε σε κατολίσθηση του εδάφους οδηγώντας σε σοβαρό κίνδυνο τις κατοικίες που βρίσκονται τόσο πάνω από τη διάβρωση του εδάφους όσο και αυτές που βρίσκονται κάτω από αυτήν. Οι μεν πρώτες απειλούνται με κατάρρευση, οι δε δεύτερες με καταπλάκωση.

Οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και όσοι χρησιμοποιούν την εθνική οδό εισπράττουν την αδιαφορία της τοπικής διοίκησης και της κυβέρνησης που για τόσες εβδομάδες δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα ενώ το ζήτημα της μη υποστήριξης του εδάφους και της πρόληψης αντίστοιχων περιπτώσεων αποτελεί χρόνιο θέμα.

Ο Σύλλογος απαιτεί την άμεση λύση του προβλήματος και δηλώνει αρωγός στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων της περιοχής και παλεύουμε από κοινού για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών". 

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook