Με αφορμή το γκρέμισμα της προτομής – όχι κάποιου πολιτικού – αλλά ενός γιατρού (!) στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς (πλατεία Σοφοκλή Βενιζέλου επί το ορθόν) ήρθε η ώρα για να ασχοληθεί ο Δήμος με ένα φαινόμενο που συνεχώς γιγαντώνεται.

Ο λόγος για την δημιουργία γκέτο σε πλατείες στο κέντρο της πόλης των Χανίων.

Σχεδόν κάθε βράδυ στην πλατεία 1866 υπάρχουν συμπλοκές και ενίοτε μαχαιρώματα μεταξύ αλλοδαπών.

Ανάλογη είναι η κατάσταση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς όπου – ειδικά στην δεξιά πλευρά όπου ήταν και η προτομή του Σφακιανού καθηγητή οφθαλμολογίας Ανδρέα Αναγνωστάκη – η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Μέρα μεσημέρι και πολύ περισσότερο την νύχτα  ο συγκεκριμένος χώρος γίνεται κέντρο συνάντησης – κυρίως αλλοδαπών – που συχνά τσακώνονται δημιουργώντας καταστάσεις φόβου σε όλους όσοι τολμούν να διέρχονται από εκεί. 

Καταστηματάρχες κάνουν λόγο για 30-50 άτομα που έχουν δημιουργήσει ένα γκέτο στην πλατεία, ενώ όπως είπαν στο Flashnews.gr έχουν απευθυνθεί στην αστυνομία η οποία  σήκωσε τα χέρια ψηλά.

«Τους συλλαμβάνουν αλλά επειδή οι κατηγορίες είναι σε βαθμό πλημμελήματος όταν οδηγούνται στην δικαιοσύνη αφήνονται ελεύθεροι και ξανάρχονται εδώ» μας είπαν χαρακτηριστικά, απαιτώντας από τον Δήμο να κάνει κάτι για να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση.

Στο μεταξύ σήμερα το πρωί η κατάσταση στον συγκεκριμένο χώρο της πλατείας ήταν αυτή που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Μια αθλιότητα….και από άποψη σκουπιδιών αλλά και από άποψη των διαλυμένων υποδομών.

Και μην ακούσω κάποιον να παραπέμπει σε…μελέτες για την ανάπλαση της δημοτικής αγοράς κλπ, γιατί ο καθαρισμός του κέντρου της πόλης και η επισκευή κάποιων παγκακιών και πλακών δεν νομίζω ότι χρειάζεται …μελέτη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook