«Εμείς θέλουμε παιδιά Ούγγρων» είπε ο πρωθυπουργός της χώρας

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν δεσμεύτηκε για πλήρη φοροαπαλλαγή όλων των γυναικών που αποκτούν τέσσερα ή περισσότερα παιδιά, σε μία κίνηση με στόχο την ενίσχυση του πληθυσμού της χώρας.

Όπως λέει ο ίδιος, που έχει αναδειχθεί στην ισχυρότερη αντιμεταναστευτική φωνή στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, είναι προτιμότερο να κάνουν περισσότερα παιδιά οι οικογένειες των Ούγγρων παρά να επιτραπεί η είσοδος στη χώρα μεταναστών από μουσουλμανικές χώρες.

«Σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν ολοένα και λιγότερα παιδιά, και η απάντηση της Δύσης σε αυτό είναι η μετανάστευση» τόνισε ο Ορμπάν στην ετήσια ομιλία του προς το έθνος, την Κυριακή. «Θέλουν να μπουν τόσοι μετανάστες όσα είναι τα παιδιά που λείπουν, ώστε να αυξηθούν οι αριθμοί. Εμείς οι Ούγγροι έχουμε διαφορετικό τρόπο να σκεφτόμαστε. Αντί για σκέτους αριθμούς, εμείς θέλουμε παιδιά Ούγγρων. Η μετανάστευση είναι σαν να παραδινόμαστε».

Το κόμμα Fidesz του Ορμπάν κέρδισε πέρσι για τρίτη φορά τις εκλογές βασιζόμενο κυρίως σε αντιμεταναστευτική πλατφόρμα. Ο ίδιος έχει εκφράσει την ελπίδα μετά τις εκλογές του Μαΐου όλοι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να ελέγχονται από αντιμεταναστευτικές δυνάμεις.

«Οι λαοί της Ευρώπης έχουν βρεθεί σε ιστορικό σταυροδρόμι» τόνισε χθες, επικρίνοντας τις «χώρες ανάμεικτων πληθυσμών» που είναι το αποτέλεσμα της μετανάστευσης. Η διαδικασία προχωρά τόσο γρήγορα, είπε, που η μεταμόρφωση χριστιανικών χωρών σε χώρες όπου οι Χριστιανοί θα είναι μειονότητα θα γίνει στη διάρκεια ζωής αυτής της γενιάς. «Δεν υπάρχει εισιτήριο επιστροφής» τόνισε.

Πηγή: newsbeast.gr