Με τον μεθεόρτιο πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό  Εσπερινό  κορυφώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Χαραλάμπους στον ομώνυμο Ιερό Ναό  στην Ενορία Λενταριανών όπου διακονεί ως Ιερατικός Προϊστάμενος ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος  Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης.

Χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαφίτας κ. Δημητρίου εκ του Πατριαρχείου Αντιοχείας και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολίτων Βρυούλων κ. Παντελεήμονος, Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτου εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού Κληρικοί και πλήθος  κόσμου κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών και συμμετείχαν τόσο στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό όσο και στην λιτάνευση της θαυματουργού και πανσέπτου Ιεράς Εικόνας και Ιερού Λειψάνου του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής, συνοδεία αγήματος της Α’ ΜΑΛ, αντιπροσωπειών πολιτιστικών και παραδοσιακών συλλόγων, σχολείων, και των εκπροσώπων των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Ως προπομποί στην Λιτανευτική πομπή ήταν οι μοτoσυκλετιστές (vstorm greek riders).

Το πρωί της Κυριακής, τελέστηκε πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο του οποίου προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμονας και συνιερούργησαν μαζί του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαφίτας κ. Δημήτριος του Πατριαρχείου Αντιοχείας, και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου  κ. Δαμασκηνός ο οποίος και ευχαρίστησε τους τρεις Ιεράρχες για την χαρά και την τιμή της παρουσίας τους.

Toν Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Βρυούλων ο οποίος ανέπτυξε την Ευαγγελική Περικοπή της ημέρας αναλύοντας βαθιές θεολογικές  αλήθειες και έννοιες και τονίζοντας στο τέλος της ομιλίας του ότι η Ελλάδα είναι χώρα που πάντα στη μακραίωνη ιστορία της είχε εμπιστευτεί την τύχη της στα χέρια του Θεού. Σήμερα όση προσπάθεια και αν γίνεται να αποχριστιανιστεί αυτός ο τόπος, ο Θεός είναι βαλμένος  στο DNA των Ελλήνων και δεν μπορεί να φύγει ποτέ.


 

Το παρών στην λατρευτική σύναξη έδωσε η τ. Υπουργός κ. Ντόρα Μκακογιάννη, ο Περιφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Αναστάσιος Βάμβουκας, θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδήμαρχοι,  Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πολυπληθές εκκλησίασμα που ήρθε να προσκυνήσει στη χάρη του Αγίου Χαραλάμπους.

Ως ένδειξη τιμής πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο εφημέριος του Ναού π. Δαμασκηνός Λιονάκης, προσέφερε διά μέσου του Σεβ. Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου  κ. Δαμασκηνού, στην κ. Ντόρα Μπακογιάννη μία περγαμηνή με το Απολυτίκιο του Αγίου, γιατί στα πρώτα βήματα και ξεκίνημα του Ιερού αυτού Ναού ο πατέρας της κ. Κων/νος Μητσοτάκης ήταν ένας από εκείνους που βοήθησαν τόσο στο Ναό όσο και στη λειτουργία των πρώτων συσσιτίων της Ενορίας.

Πηγή: imka.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook