Το "κύκλωμα" δεν ήταν τελικώς εγκληματική οργάνωση εμπορίας όπλων - Κατέπεσε στα δικαστήρια ο "κορμός" του κατηγορητηρίου - Η απόφαση του δικαστηρίου

Ολοκληρώθηκε η δίκη για το κύκλωμα εμπορίας όπλων με το δικαστήριο να κρίνει άθωους ολους τους κατηγορουμένους για την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, όπως είχε δημοσιεύσει το Flashnews.gr, κατέπεσε η κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και οι 27 κατηγορούμενοι που μοιράστηκαν το εδώλιο, μεταξύ των οποίων 3 αστυνομικοί, απηλάχθησαν από την κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία.

Από τους 27 οι 19 κρίθηκαν αθώοι για ολες τις κατηγοριες. Οι αλλοι 8 κρίθηκαν ένοχοι, οι 7 σε βαθμο πλημμελήματος και ένας, στην κατοχή του οποιου είχε βρεθεί καλάσνικοκ,  σε βαθμό κακουργήματος, ενώ το δικαστήριο αναγνώρισε σε όλους το ελαφρυντικό της  καλής συμπεριφοράς. Τελικώς, το δικαστήριο επέβαλε ποινές με αναστέλλουσα μορφή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Θυμίζουμε ότι στα δικαστήρια οι 27  "έφτασαν" με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης η οποία φέρονταν να δραστηριοποιείτο από το 2007 στην παράνομη εισαγωγή και εμπορία όπλων και πυρομαχικών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, μέλη της οργάνωσης προμηθεύονταν από χώρες του εξωτερικού, διαμέσου εταιρειών ταχυμεταφορών, μη λειτουργικά όπλα ή τμήματα όπλων και αφού τα τροποποιούσαν - μετέτρεπαν σε ενεργά, τα διοχέτευαν στην εγχώρια αγορά, σε χαμηλότερη τιμή (πέραν της μισής) της εμπορικής τους αξίας.  Ηγετικό ρόλο, σύμφωνα με τις τότε ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ κατείχε 31χρονος συλληφθείς, ο οποίος  λάμβανε τις βασικές αποφάσεις για την οργάνωση, τη συμμετοχή και το συντονισμό των μελών της οργάνωσης και ήταν επιφορτισμένος με τη διενέργεια, σε αρχικό στάδιο της παραγγελίας από χώρες του εξωτερικού (Αυστρία, Γερμανία, Αμερική), συγκεκριμένων τύπων μη λειτουργικών όπλων από κοινού με άλλα δύο μέλη της οργάνωσης. 

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ωστόσο που δικάστηκε μετά από πολλές αναβολές, η υπόθεση, το κατηγορητήριο κατέρρευσε


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook