Στην κορυφή των αεροδρομίων πανελλαδικά το “Ι.Δασκαλογιάννης”

Εντυπωσιακά θετικά είναι τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν το Αεροδρόμιο Χανίων και τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα η Fraport.

Ο διεθνής αερολιμένας, βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων, μαζί με το αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας αύξηση ρεκόρ της τάξεως των 533,3% στις διεθνείς πτήσεις για τον μήνα Ιανουάριο σε σχέση με πέρυσι τον ίδιο μήνα.

Άνοδο σημείωσαν και οι πτήσεις εσωτερικού, αφού τον πρώτο μήνα του 2019, αυξήθηκαν κατά 52,6% ενώ στο σύνολο οι πτήσεις αυξήθηκαν κατά 62%.

Επίσης οι επισκέπτες που πέρασαν από το Αεροδρόμιο Χανίων, αυξήθηκαν από 43.255 σε 50.949 σε σχέση με πέρυσι τον Ιανουάριο, δηλαδή κατα 17,8%.

Πανελλαδικά, η μετάφραση των στατιστικών στοιχείων

Η συνολική κίνηση (πτήσεις εσωτερικού και διεθνείς) παρουσίασε αύξηση 12,3% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2018, γεγονός που μεταφράζεται σε περίπου 620.000  περισσότερους επιβάτες.

Η αύξηση των διεθνών πτήσεων άγγιξε το 23,6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι με τα αεροδρόμια «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» των Χανίων να βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων.

Το αεροδρόμιο «Μακεδονία», μάλιστα, επισκέφθηκαν 63.585 περισσότεροι επιβάτες συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2018.

Το αεροδρόμιο της Μυκόνου σημείωσε αύξηση της τάξεως του 120,6% γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στην ολοκλήρωση των έργων στον διάδρομο αποπροσγείωσης  ενώ και στο αεροδρόμιο της Κεφαλλονιάς «Άννα Πολλάτου» η αύξηση της κίνησης άγγιξε το 63,4%.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook