Η Google έχει όλη την τεχνολογία, αλλά και τις εφαρμογές που χρειάζεται, ώστε να σπρώξει την πλοήγηση, ένα εργαλείο που χρησιμοποιούμε όλοι μας καθημερινά, στο επόμενο επίπεδο.

Οι δύο εφαρμογές που μας ενδιαφέρουν είναι το Google Maps και το Street View. Το ένα επιτρέπει την πλοήγηση χρησιμοποιώντας τη θέση σας (μέσω GPS) για να σας καθοδηγήσει προς τον προορισμό σας και το άλλο είναι το Street View, μια εφαρμογή που σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε οποιοδήποτε μέρος (σχεδόν) στον κόσμο, σε φουλ 360 μοιρών περιβάλλον, αφού έχει περάσει από εκεί κάποιο από τα αυτοκίνητα της Google.

Αυτήν τη φορά, η Google χρησιμοποιεί το συνδυασμό αυτών των εφαρμογών για δημιουργήσει την πλοήγηση μέσω επαυξημένης πραγματικότητας. Με λίγα λόγια θα μπορείτε να δείτε ένα μέρος από το Google Maps και παράλληλα στην οθόνη του κινητού σας θα εμφανιστούν σύμβολα σε 3D διάταξη, που θα πέφτουν επάνω στο περιβάλλον σας, το οποίο θα βλέπετε μέσα από την κάμερα του smartphone που χρησιμοποιείτε. Με λίγα λόγια δεν θα χρειάζεται να κοιτάτε κάτω στο τηλέφωνό σας, αλλά να το σηκώσετε και να βλέπετε μέσα από αυτό πώς ονομάζονται οι δρόμοι και τα κτίρια γύρω σας αλλά και προς τα πού πρέπει να πάτε.

Το νέο αυτό χαρακτηριστικό προς το παρόν ξεκίνησε να είναι διαθέσιμο για τους testers, οι οποίοι θα το δοκιμάσουν προτού κυκλοφορήσει και για το ευρύ κοινό. 

Η εφαρμογή ίσως να μην είναι απόλυτα πρακτική μέσω smartphone, αλλά αργότερα που ίσως επεκταθούν τα αντίστοιχα wearables, θα μπορείτε να βλέπετε τις πληροφορίες αυτές μέσα από τα γυαλιά σας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook