Η ρεκορντγούμαν βοήθησε την αστυνομία να σταματήσει έναν δράστη

Η 75χρονη bodybuilder Iris Davis από το Δουβλίνο της Ιρλανδίας ζει στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ εδώ και πολλές δεκαετίες.

Μέχρι τα 22 της είχε δύο παιδιά και ήταν δυστυχώς χήρα, χάνοντας τον άντρα της σε ένα τροχαίο δυστύχημα.

Τώρα είχε να δώσει μια άνιση μάχη με την κατάθλιψη και κατέφυγε στο body building αναζητώντας βοήθεια. Και το έκανε στη δεκαετία του 1960, μια δύσκολη εποχή για τις γυναίκες στο γυμναστήριο, όταν γυναίκα bodybuilder ήταν κάτι πρακτικά ανήκουστο.

Τα χρόνια πέρασαν και ήταν πια 50 χρονών όταν κατέβηκε στον πρώτο διαγωνισμό, όπου κατατάχθηκε δεύτερη. Την πρωτιά στο Πολιτειακό Πρωτάθλημα της Φλόριντα των ΗΠΑ την πήρε στα 63 της. Και δύο χρόνια αργότερα, στα 65 της πλέον, σταμάτησε έναν ύποπτο σε αστυνομική καταδίωξη.

Άκουσε φασαρία κάτω από το γραφείο όπου δούλευε και κατεβαίνοντας είδε 10 περιπολικά να κυνηγούν ένα αυτοκίνητο. Το οποίο τράκαρε μπροστά της και ένας από τους υπόπτους βγήκε και άρχισε να τρέχει. Υπολόγιζε όμως χωρίς την Iris, η οποία τον άρπαξε και τον καθήλωσε στο έδαφος, περιμένοντας τους αστυνομικούς να τον συλλάβουν!

Λίγα χρόνια αργότερα, στα 74 της αισίως, μπήκε στα Ρεκόρ Γκίνες με εκείνες τις 21 έλξεις που έκανε στη σειρά. Και πλέον η ζωή της έχει αλλάξει καθοριστικά, καθώς όπως λέει «έχω πια μεγάλη ζήτηση, στα 75 μου, ως personal trainer και οι πελάτες μου είναι από 18-80 ετών».

«Θα έλεγα πως η απόφασή μου να αφιερωθώ στο γυμναστήριο όχι μόνο μου έσωσε τη ζωή, αλλά μου χάρισε μια πολύ καλή ζωή»…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook