Την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019, 18.30, στην αίθουσα Μανόλης Καρέλλης, Ανδρόγεω, Ηράκλειο

Το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας οργανώνει, στην αίθουσα Μανόλης Καρέλλης του Δημαρχιακού Μεγάρου Ανδρόγεω, στο Ηράκλειο, τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019, στις 18.30, τιμητική εκδήλωση για δύο μεγάλους ελληνιστές καθηγητές, τον  Wim F. Bakker και τον Arnold van Gemert, και σας προσκαλεί να παρευρεθείτε.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

18.30 Καλωσόρισμα – χαιρετισμοί
19.00  Ερατοσθένης Καψωμένος, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου  Ιωαννίνων, « Wim  F. Bakker και  Arnold van Gemert. Δύο σπουδαίοι 
Έλληνες  και ελληνιστές από την Ολλανδία »
19.20  Μιχαήλ Πασχάλης, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, « Ο Wim Bakker και η Κρητική Λογοτεχνία »
19.40  Ιωάννης Μαυρομάτης, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, « Ο Arnold van Gemert και η Κρητική Λογοτεχνία»
20.00 Τατιάνα Μαρκάκη, επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ, « Arnold van Gemert και Wim Bakker : Δάσκαλοι και  εμπνευστές της νεότερης γενιάς Κρητολόγων και Νεοελληνιστών στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ »
20.20  Επίδοση τιμητικού διπλώματος στους τιμώμενους
20.30  Αντιφωνήσεις από τους τιμώμενους
21.00  ( Απο ) Χαιρετισμοί

Την εκδήλωση θα συντονίζουν η Μαρίνα Δετοράκη, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης, και ο Γιάννης Δημητρακάκης, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το πρωί της ίδιας ημέρας, τη Δευτέρα 24 Ιουνίου, στις 12.00,  θα γίνει επίσκεψη στο Πενταμόδι, το χωριό του Στέφανου Σαχλίκη, όπου θα μας υποδεχθεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού και θα καλωσορίσει ο πρόεδρός του  Γιάννης Γιαμνιαδάκης.

Στη συνέχεια η Βαρβάρα Ρούσσου, διδάκτωρ Φιλολογίας, θα μας μιλήσει για τον Στέφανο Σαχλίκη και το Πενταμόδι και θα μας ξεναγήσει στο χωριό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook