Το όνομα του συνδυασμού είναι «Ο τόπος μας μπροστά»

Με το χρόνο να μετρά ήδη αντίστροφα για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου η Δημοτική Παράταξη του υποψήφιου Δημάρχου Φαιστού Γιάννη Μαθιουδάκη, ανακοίνωσε το όνομα του Συνδυασμού: «Ο τόπος μας μπροστά», με λογότυπο όπου στο επίκεντρο ενός κύκλου κυριαρχούν τα σύμβολα του Δίσκου της Φαιστού, σχηματίζοντας το γράμμα «Φ».

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση ο υποψήφιος δήμαρχος Φαιστού, Γιάννης Μαθιουδάκης:

"Το όνομα της παράταξης είναι ξεκάθαρο: το επίκεντρο της θα είναι «ο τόπος μας» και η πορεία του προς τα εμπρός, προς την πρόοδο και την ανάπτυξη που δικαιούται, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με την κοινή προσπάθεια και τη συμμετοχή όλων μας όπως συμβολίζουν και οι καμπύλες που ενώνονται σχηματίζοντας έναν κύκλο.


Όπως αναφέρεται στην Ιδρυτική Διακήρυξη του Συνδυασμού του Υποψήφιου Δημάρχου Φαιστού «Σκοπός μας είναι να υπηρετήσουμε το Δήμο μας απ' άκρη σ' άκρη, από χωριό σε χωριό, συνδυάζοντας την εμπειρία και τη γνώση των παλαιών με τη διάθεση, το μεράκι και τη δημιουργικότητα των νέων», τονίζοντας πως «μιια σύγχρονη αυτοδιοικητική παράταξη οφείλει να ενώνει τους δημότες»,

Αναλυτικά η Διακήρυξη αναφέρει τα εξής:

«Στις εκλογές του Μαΐου 2019 καλούμαστε να κάνουμε μια νέα αρχή. Καλούμαστε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, βάζοντας γερά θεμέλια για την ανάπτυξη στο Δήμο Φαιστού. 

Νέο ξεκίνημα στον τρόπο σκέψης, διοίκησης, άσκησης πολιτικών, σχεδιασμού, στόχευσης, έργου, παραγωγικότητας και αποτελεσματικότητας που θα μετριέται με έργα και πράξεις. Ένα καινούργιο  ξεκίνημα που θα έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, που θα αποκαθιστά την εμπιστοσύνη μεταξύ Δήμου και Δημότη, που θα γεννά ελπίδα, θα αφήνει πίσω το «παλιό», θα προσδοκά στο νέο, θα φέρει και πάλι το χαμόγελο και την αισιοδοξία για το αύριο. 

Στόχος μας να ακολουθήσουμε το δρόμο της συμμετοχής, της συλλογικότητας, της έκφρασης της τοπικής κοινωνίας, του δημοκρατικού προγραμματισμού, της κοινής δράσης. 

Ο Δήμος μας κατοικείται από ανθρώπους νοικοκύρηδες, αγωνιστές και εργατικούς. Ανθρώπους που ζουν εργαζόμενοι σκληρά, λειτουργώντας τις επιχειρήσεις τους, καλλιεργώντας τα χωράφια τους, προσφέροντας στο κοινωνικό σύνολο και μεγαλώνοντας τα παιδιά τους με αξιοπρέπεια.

Ο Δήμος μας είναι ένας Δήμος προικισμένος, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, γεωγραφικά, χωροταξικά και οικονομικά, αλλά και με πολύ μεγάλες δυνατότητες.

Καθημερινά συναντώ και συζητώ με νέες και νέους, αγρότες και κτηνοτρόφους, ιδιωτικούς και δημοσίους υπαλλήλους, επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες, νέους επιστήμονες, συνταξιούχους και γενικότερα ανθρώπους με προβληματισμούς, όνειρα και απαιτήσεις.

Ανθρώπους που μου καταθέτουν αγωνίες και προτάσεις για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μας. Αφουγκράζομαι την αγωνία και την όρεξη για δημιουργία όλων στις καθημερινές συναντήσεις για το μέλλον του Δήμου.

Οφείλουμε μόνοι μας να διεκδικήσουμε και να δημιουργήσουμε. Όλοι μαζί βρίσκουμε προτάσεις και λύσεις για τον Δήμο. Οφείλουμε να τολμάμε και να ξεπερνάμε τον εαυτό μας στις προκλήσεις του σήμερα.

Επιδιώκουμε

• Να συνθέσουμε δημιουργικά την αυτοδιοικητική εμπειρία των παλαιότερων με τον ενθουσιασμό και τη διάθεση για προσφορά των νεότερων.

• Να καλλιεργήσουμε μια νέα φιλοσοφία στους εργαζόμενους του Δήμου - δηλαδή, στους άμεσους συνεργάτες κάθε Δημοτικής Αρχής- ώστε να ανταποκριθούν με όλες τους τις δυνάμεις στον σημαντικότατο κοινωνικό ρόλο που επιτελούν.

• Να ενεργοποιήσουμε στο μέγιστο τις κοινωνικές δυνάμεις που «κρύβονται» στους πολιτιστικούς, κοινωνικούς, αθλητικούς και άλλους συλλόγους και φορείς του Δήμου, στηρίζοντας τις δράσεις τους και ενισχύοντας το «στίγμα» τους στην τοπική κοινωνία.

• Να «θωρακίσουμε» το φυσικό μας περιβάλλον, καθιστώντας το παράλληλα προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες, προκειμένου να το απολαμβάνουν στην καθημερινότητά τους.

• Να δώσουμε σε κάθε Δημοτική Ενότητα τα εφόδια που χρειάζεται ν’ αναπτύξει τις δικές της, ιδιαίτερες δυνατότητες.

• Να δημιουργήσουμε μόνιμες ομάδες εργασίας, ανθρώπων με εξειδικευμένες γνώσεις, που θα «κυνηγούν» σε εθνικό κι ευρωπαϊκό επίπεδο  -συστηματικά και αποτελεσματικά- κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης έργων που θα αλλάξουν την εικόνα του Δήμου.

• Να βελτιώσουμε δομές – υποδομές της περιοχής και την δημιουργία νέων δημόσιων – ιδιωτικών, για να αποφευχθεί η περαιτέρω υποβάθμιση της και να ξεκινήσει σταδιακά η αναβάθμιση.

• Να στηρίξουμε την υφιστάμενη τοπική επιχειρηματικότητα και να προσελκύσουμε νέες επιχειρήσεις στην περιοχή, κτίζοντας μια διαχρονική σχέση αμοιβαίας ωφέλειας, με ξεκάθαρους κανόνες, που θα γίνονται σεβαστοί και από τις δύο πλευρές.

• Να βγάλουμε τον Δήμο από τον απομονωτισμό του, μέσω της ανάπτυξης ενός πλέγματος διαδημοτικών συνεργασιών και πρωτοβουλιών στον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, την Οικολογία, την Κοινωνία.

• Να δώσουμε πραγματική φωνή στον δημότη, μέσα από τις τακτικές συνελεύσεις στις γειτονιές, την ενίσχυση των συμμετοχικών θεσμών και τη διενέργεια τοπικών δημοψηφισμάτων.

• Να ενισχύσουμε τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου και να ιδρύσουμε νέες δομές κοινωνικής αλληλεγγύης.

• Να αναπτύξουμε το παραλιακό και ορεινό μας μέτωπο με νέες υποδομές, τουριστική αναβάθμιση και ενέργειες προώθησης στο εξωτερικό. Σχεδιάζουμε μια «Φαιστό», που θα αποτελέσει προορισμό και σημείο αναφοράς για όλους, ώστε να καταστεί μοντέλο ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον και την ιστορία του τόπου με ώθηση στον εναλλακτικό τουρισμό: θρησκευτικό– ορειβατικό – περιπατητικό – αθλητικό- πολιτιστικό.

• Να βελτιώσουμε και να στηρίξουμε τον Αγροτικό – Κτηνοτροφικό - Δασεργατικό τομέα. Βελτίωση και επέκταση αγροτικών δρόμων. Ρύθμιση βοσκοτόπων, τυποποίηση – πιστοποίηση τοπικών προϊόντων με τη βοήθεια επιστημονικού προσωπικού (γεωπόνου–κτηνιάτρου) και υποστήριξη των ιδιωτικών επιχειρήσεων για τη προώθηση τους. Διαχείριση του δασικού πλούτου (σύνταξη διαχειριστικών μελετών) και επίλυση ιδιοκτησιακών προβλημάτων στις τοπικές κοινότητες.

• Να κάνουμε την «Φαιστό» πυξίδα ανάπτυξης και ορθολογικής οικονομικής διαχείρισης

Ενώνουμε όλοι μαζί τις ανησυχίες μας, τους στόχους μας, την φιλοσοφία για τη ζωή μας και θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια ενάντια στον κακό ανταγωνισμό, τη λάσπη,  τη διαπλοκή, το μίσος, τις μισαλλοδοξίες.

Όλοι εμείς που ζητάμε τη στήριξή σας, έχουμε ως σύνθημα την ομόνοια, τη σύμπνοια, τη συμπόρευση και τον σεβασμό στην διαφορετικότητα στην άποψη. Φιλοδοξούμε να ενώσουμε όλες τις τοπικές και δημοτικές ενότητες και να σκύψουμε στα προβλήματά τους. Πρέπει να χαράξουμε μια νέα πορεία, γιατί τώρα είναι η ώρα της δημιουργίας.

Αντίπαλός μας, η αδιαλλαξία, η εμμονή στο παρελθόν, η μη αναγνώριση και διόρθωση λαθών, η πολιτική αμνησία.

Σκοπός μας είναι να υπηρετήσουμε το Δήμο μας απ' άκρη σ' άκρη, από χωριό σε χωριό, συνδυάζοντας την εμπειρία και τη γνώση των παλαιών με τη διάθεση, το μεράκι και τη δημιουργικότητα των νέων, γιατί όλοι εσείς μας δίνετε τη δύναμη αυτή και από όλους εσάς παίρνουμε την ενέργεια της σκέψης μας.

Μια σύγχρονη αυτοδιοικητική παράταξη οφείλει να ενώνει, αντί να διαχωρίζει τους δημότες, να αφυπνίζει, αντί να «κοιμίζει» τις συνειδήσεις, να δημιουργεί φρέσκα οράματα, αντί να βολεύεται με «φαντασιώσεις», να προσελκύει τη νεολαία στα κοινά, αντί να την σπρώχνει ολοένα και περισσότερο στο περιθώριο.

Μοναδικός μας στόχος: Η Πρόοδος και η Ανάπτυξη της Φαιστού.

Δεσμευόμαστε: Να προχωρήσουμε συνεργαζόμενοι με βάση τις προγραμματικές θέσεις του νέου συνδυασμού μας, με όλους τους φορείς και τους συμπολίτες μας.Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, για το κοινό συμφέρον. Αυτή η συνένωση δυνάμεων και συνεργασία μας αποδεικνύει περίτρανα την πραγματική και κατηγορηματική βούλησή μας να κάνουμε πράξη, όσα σου υποσχόμαστε, με εσένα συμμέτοχο και συμπαραστάτη.

Καλώ μαζί με τους συνεργάτες μου κάθε δημότη να έλθει κοντά μας.

Όλους αυτούς που πρεσβεύουν ότι, επιτέλους, ο δήμος Φαίστου, πρέπει να βρει τη θέση του στη νέα γεωγραφία και τη νέα οικονομία και να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Για να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, με όλες μας τις δυνάμεις.
Με αξιοπρέπεια και εντιμότητα.
Με ανιδιοτέλεια και ήθος.
Με τόλμη και αποφασιστικότητα.

Εμείς ζητάμε την εμπιστοσύνη σας,
Ζητάμε να επενδύσετε στο νέο, στο άφθαρτο, στο καθαρό,
Ζητάμε την ένωση των δημιουργικών δυνάμεων όλων σας.

Σε αυτή την πρωτόγνωρη μεταρρυθμιστική προσπάθεια καλώ όλες και όλους εκείνους, ιδιαίτερα τους νέους, από κάθε κοινωνικό και πολιτικό χώρο που θέλουν να προσφέρουν για να δουλέψουμε και να φτιάξουμε ένα Δήμο σύγχρονο, δημοκρατικό, ανθρώπινο.

Ιωάννης Μαθιουδάκης, 
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Φαιστού"


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook