Το ψήφισμα του δήμου Καντάνου – Σελίνου

Ο Δήμος Καντάνου – Σελίνου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 11 Φεβρουαρίου, κατόπιν πρωτοβουλίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Παλαιόχωρας, όσον αφορά στα σοβαρά προβλήματα της λειτουργίας του σχολείου, τα κενά στη διδασκαλία των μαθητών του Γυμνασίου στα μαθήματα της Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και Γεωγραφίας, αποφάσισε να προχωρήσει στη σύνταξη του παρακάτω ψηφίσματος:

«Ζητάμε από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων:

Να προβεί σε μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Η έλλειψη μονίμων διορισμών τα τελευταία δέκα (10) χρόνια έχει οξύνει τα προβλήματα στα δυσπρόσιτα σχολεία της επαρχίας μας.

Να ενεργοποιείται ταχύτερα η τοπική προκήρυξη έτσι ώστε να μην χρονίζουν οι ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό.

Στα σχολεία της επαρχίας το Δημόσιο σχολείο αποτελεί προπύργιο της γνώσης και πολύτιμο κοινωνικό αγαθό που η Πολιτεία πρέπει να υποστηρίζει και να έχει προτεραιότητά της.

Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο, να αποσταλεί στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, στο Γυμνάσιο-Λύκειο Παλαιόχωρας και στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Παλαιόχωρας.»

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook