Ο ρόλος των Αντιστράτηγων και η θέση του ΓΓ Δημόσιας Τάξης – Παράταση στην αγωνία της ηγεσίας της αστυνομίας στην Κρήτη

Από εβδομάδα σε εβδομάδα παρατείνεται η αγωνία των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας για τις ετήσιες κρίσεις οι οποίες αναμένεται να κρίνουν και την τύχη της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη.

Αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν πως η αναβολή της προηγούμενης εβδομάδας  αφορούσε στο ταξίδι της Υπουργού Προ.Πο. Όλγας Γεροβασίλη στην Τουρκία μαζί με τον Πρωθυπουργό.

Για αυτή την εβδομάδα η νέα αναβολή λένε πως γίνεται λόγω της διήμερης συζήτησης στην Βουλή για την συνταγματική αναθεώρηση και σύμφωνα με πληροφορίες η έναρξη των ετήσιων κρίσεων τοποθετείται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας από Δευτέρα έως Τετάρτη (χωρίς βέβαια να αποκλείεται ένας “αιφνιδιασμός” το Σαββατοκύριακο ή νωρίτερα αν και έχει λίγες πιθανότητες).

Όπως γράφει ο Γιώργος Καραιβάζ, στο bloko.gr,  βασική αιτία της νέας αναβολής είναι οι…..πέντε Αντιστράτηγοι. 

Να σημειωθεί ότι οι δύο απο τους πέντε είναι οι Κρητικοί Μιχάλης Καραμαλάκης (Υπαρχηγός ΕΛ.ΑΣ.) και ο Ανδρέας Δασκαλάκης (προιστάμενος επιτελείου Αρχηγείου). Οι άλλοι τρεις είναι οι: Ζαχαρούλα Τσιριγώτη (Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων), Χρήστος Δραγατάκης (Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος), Ανδρέας Αποστολόπουλος (Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος)

Σύμφωνα με το δημοσίευμα «το πρόβλημα, όπως διαπιστώνεται, είναι με την επιλογή του ενός αντιστράτηγου για τον οποίο υπήρχε επιδίωξη να απομακρυνθεί αλλά όπως φαίνεται η επιδίωξη αυτή «σκαλώνει» μπροστά στην άρνηση των υποψήφιων που αρχικά βολιδοσκοπήθηκαν και στη συνέχεια πιέστηκαν να αναλάβουν τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, καθώς επίσης όπως κατέστη σαφές δεν τίθεται ζήτημα αλλαγής του Γενικού Γραμματέα Συντονιστή Εσωτερικών, κυρίου Τζανέτου Φιλιππάκου.

Για το πολιτικό αξίωμα έγινε κρούση σε δύο αντιστράτηγους, που όπως επισημάναμε νωρίτερα το αρνήθηκαν χωρίς δεύτερη συζήτηση με συνέπεια να εξετάζεται πλέον το ενδεχόμενο της διεξαγωγής κρίσεων χωρίς καμία αλλαγή στους πέντε αντιστρατήγους.»

Να σημειωθεί πως ο νυν ΓΓ Δημόσιας Τάξης Δημήτριος Αναγνωστάκης πρόκειται να αντικατασταθεί καθώς θα είναι υποψήφιος για Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Στο μεταξύ οι αναβολές αυτές κρατούν σε «αναμμένα κάρβουνα» και την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κρήτη.

Όπως έχει ήδη δημοσιεύσει το Flashnews.gr φέτος «κρίνεται» ολόκληρη η ηγετική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη και συγκεκριμένα:

• Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης.
• Ο βοηθός του Κ. Λαγουδάκη Αστυνομικός Διευθυντής Στέλιος Γάσπαρης
• Ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων, Αστ. Διευθυντής Γιώργος Λυμπινάκης
• Ο Αστυνομικός Διεθυντής Ρεθύμνου Ταξίαρχος Αντώνης Ρουτζάκης
• Ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου Ταξίαρχος Ιωσήφ Κανασκουσάκης 
• Ο Υποδιευθυντής της ΔΑ Ηρακλείου, Αστ. Διευθυντής Παντελής Κεφαλιανάκης. 
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook