Ποιος είπε ότι οι vegans δεν μπορούν να απολαύσουν τυρένια κανελόνια;

Υλικά
1 πακέτο vegan κανελόνια

Για την γέμιση:
2 πλάκες τόφου (φυσική γεύση)
20ml χυμό λεμόνι
50ml νερό
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κιλό σπανάκι φρέσκο
5 φύλλα φρέσκο δυόσμο
5 φύλλα φρέσκο βασιλικό
αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα ντομάτας:
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 φρέσκες ντομάτες
100ml νερό
1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
1 κρεμμύδι λευκό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
2 πρέζες ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
1 πρέζα ρίγανη

Για το χώμα ελιάς (προεραιτικό):
100γρ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι

Διαδικασία
Για την κρέμα vegan ricotta: Πλένετε πολύ καλά το σπανάκι, το δυόσμο και το βασιλικό και τα στραγγίζετε. Σε ένα τηγάνι αφού ζεστάνει αρκετά προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σπανάκι και έπειτα τα μυρωδικά. Μαγειρεύετε για 4-5 λεπτά και το αποσύρετε από την φωτιά.

Αδειάζετε το σπανάκι σε ένα μπολ και το αφήνετε να κρυώσει. Σε ένα μπλέντερ χτυπάτε το τόφου μαζί με το λεμόνι και το νερό μέχρι να γίνουν μια κρέμα,. Εάν δείτε ότι είναι στεγνό προσθέτετε λίγο ακόμα νερό. Αδειάζετε την κρέμα σε ένα άλλο μπολ. Ψιλοκόβετε το σπανάκι με το μαχαίρι και το βάζετε και αυτό στο μπόλ με την κρέμα τόφου και αλατοπιπερώνετε.

Για την σάλτσα ντομάτας: Στην συνέχεια πλένετε τις ντομάτες και τις τρίβετε σε έναν τρίφτη. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαλακώσουν. Προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρετε μέχρι να μας δώσει χρώμα ο πελτές και να βγάλει αρώματα. Βάζετε την τριμμένη ντομάτα μέσα στην κατσαρόλα μαζί με το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Για το χώμα ελιάς: Χτυπάτε τις ελιές σε ένα μίξερ να γίνουν πολύ ψιλοκομμένες και τις ψήνετε σε πολύ χαμηλή φωτιά στο τηγάνι ή στον φούρνο στους 70ο C για 4 ώρες μέχρι να αποξηραθούν.

Για τη σύνθεση: Γεμίζετε τα κανελόνια με την κρέμα τόφου-σπανάκι με την βοήθεια ενός κορνέ. Σε ένα ταψί προσθέτετε λίγη από την σάλτσα ντομάτας στον πάτο και στρώνετε απο πάνω τα κανελόνια. Περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο c στον αέρα για 30 λεπτά. Στην συνέχεια ξεσκεπάζετε και ψήνετε άλλα 15 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook