Η συνεχιζόμενη βροχόπτωση και τα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να ενταθούν προς το βράδυ καθιστούν απόλυτα αναγκαία την μεγάλη προσοχή στην οδήγηση – Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική Υπηρεσία

Τελευταία ενημέρωση 17:28

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησε η βροχή και  στα Χανιά με αποτέλεσμα λόγω και του όγκου των νερών να μην είναι δυνατή η απορρόφησή τους από τα δίκτυα αποχέτευσης (όπου υπάρχουν) και ειδικά εκεί που δεν υπάρχουν να έχουν ξεκινήσει να πλημμυρίζουν κάποιοι δρόμοι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η οδός Μακεδονίας στα Λιβάδια του Δήμου Χανίων (δρόμος ΜΑΙΧ) ενώ προβλήματα έχουν αναφερθεί και σε άλλα γνωστά σημεία, όπως στις Μουρνιές, στη Λεωφόρο Σούδας (υπερχείλισε φρεάτιο το καπάκι του οποίου βγήκε στον δρόμο) στον Βλητέ και αλλού κατα μήκος των βόρειων περιοχών. 

Νωρίς το μεσημέρι, η ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε κατάπτωση μεγάλου βράχου στο Πλατάνι, που “προσγειώθηκε” στη  μέση του οδοστρώματος, στο ρεύμα προς Ρέθυμνο, ενώ από καθαρή τύχη δεν σημειώθηκε ατύχημα, καθώς εκείνη την ώρα δεν περνούσε κάποιο όχημα.

Προσοχή χρειάζεται και σε όσους κινούνται στο επαρχιακό δίκτυο για ξαφνικές πτώσεις πετρών ή χωμάτων στο οδόστρωμα. Στσν δρόμο Αλικιανό προς Σούγια, το οδόστρωμα έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.

Δείτε χαρακτηριστικές φωτο απο Λιβάδια και λεωφόρο Σούδας

Το μεσημέρι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων έσπευσε για δύο αντλήσεις στην περιοχή των Περιβολίων και οι πολίτες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί καθώς οι προβλέψεις κάνουν λόγο για επιδείνωση των φαινομένων προς το βράδυ.

Χαρακτηριστικός είναι ο χάρτης του meteo (του Εθνικού Αστεροσκοπείου) για τις βροχοπτώσεις που αναμένονται το βράδυ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook