Απίστευτες εικόνες ολοκληρωτικής καταστροφής του οδοστρώματος, με την άσφαλτο για πολλά μέτρα να έχει «σχιστεί» σαν χαρτί (!), δημιουργώντας βαθιά -και απροσπέλαστα- ρήγματα  στον δρόμο που οδηγεί προς Καλούς Λιμένες και ο οποίος δεν είναι πλέον προσβάσιμος, κατέγραψε ο οδηγός του ΚΤΕΛ Μιχάλης Φουστανάκης.

Η μεταφορά των μαθητών της περιοχής γίνεται μετά (τεραστίων) εμποδίων , με τις εικόνες να παραπέμπουν σε τριτοκοσμική χώρα, αφού οι γονείς αφήνουν τα παιδιά τους από τη μία μεριά… «των συνόρων» του γκρεμισμένου δρόμου, καθώς το όχημα τους δεν μπορεί να προχωρήσει μέχρι την άλλη μεριά, όπου βρίσκεται το λεωφορείο στο οποίο οι μαθητές φτάνουν με τα πόδια, διασχίζοντας, υπό τον κίνδυνο ατυχήματος, την κατεστραμμένη άσφαλτο.

Είχε προειδοποιήσει

Όπως αναφέρει ο κ. Μιχάλης Φουστανάκης, ο ίδιος είχε «κρούσει κώδωνα κινδύνου» -εδώ και μια πενταετία μάλιστα!-  για τα προβλήματα στο οδόστρωμα και αν είχε έγκαιρα εισακουστεί η κατάσταση δεν θα είχε φτάσει κυριολεκτικά «στο απροχώρητο», αφού πλέον απαιτείται πλήρης ανακατασκευή του εντελώς κατεστραμμένου πια δρόμου και των στηθαίων.

Με το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών να είναι μείζον αυτή τη στιγμή, αλλά και μια ανάσα πριν τη νέα τουριστική σεζόν όπου η κίνηση του συγκεκριμένου δρόμου αυξάνεται κατακόρυφα, η Περιφέρεια, ο Δήμος Φαιστού, Φορείς και Υπηρεσίες θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στην αποκατάσταση του δρόμου, κάτι που ασφαλώς θα απαιτήσει πολλές εργασίες και αρκετό χρόνο αφού η ζημιά είναι πολύ μεγάλη και όπως προαναφέραμε θα απαιτηθεί κανονική ανακατασκευή του οδικού δικτύου!

πηγή: apopsilive.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook