Η Cisco διεξήγαγε πρόσφατα μια μεγάλη έρευνα σχετικά με τη χρήση του Internet στο νεανικό πληθυσμό 14 χωρών. Τα αποτελέσματα προκαλούν προβληματισμό, καθώς φαίνεται ότι πολλοί νέοι άνθρωποι αδυνατούν να ιεραρχήσουν τις ανθρώπινες ανάγκες με βάση τη λογική.

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 1441 φοιτητών και 1412 εργαζομένων ηλικίας έως 30 ετών. Οι περισσότεροι νέοι (ποσοστό άνω του 50%) δήλωσαν ότι δε μπορούν να ζήσουν χωρίς Internet, χαρακτηρίζοντάς το \”αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους\”!

Τα δύο τρίτα, γράφει το e-pcmag, ανέφεραν ότι προτιμούν το Internet από την αγορά ενός αυτοκινήτου, ενώ το 40% είπε ότι το Internet είναι πιο σημαντικό από τις βόλτες με τους φίλους, τις επαφές με το άλλο φύλο και την ακρόαση μουσικής. Το 25% περίπου ανέφερε ότι είναι πιο σημαντικό να βρίσκεται στο Facebook, παρά να πηγαίνει σε πάρτι ή να βγαίνει με φίλους.

Οι πιο \”κολλημένοι\” νέοι είναι οι Βραζιλιάνοι, με το 65% να λέει ότι το Internet είναι εξίσου σημαντικό με το φαγητό, το νερό και στη στέγη! Ακολουθούν οι Κινέζοι με 64%, ενώ σε Ιταλία και Ισπανία το ποσοστό \”πέφτει\” στο 50%.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook