Δύσκολες ώρες για τα Χανιά - Έκλεισαν δρόμοι - Στην κεραία της ΕΡΤ στη Σούδα πάνω από 10 οχήματα εγκλωβίστηκαν - Αγωνιώδης διάσωση στον παράλληλο της εθνικής στο ύψος των Μουρνιών, μητέρας με τα δυο της παιδιά - Νέα κατολίσθηση, έπεσε το "βουνό" στο ύψος του Ναυστάθμου 

Σοβαρά προβλήματα που έθεσαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, δημιούργησε η έντονη βροχόπτωση στα Χανιά, καθώς πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν εγκλωβίζοντας οδηγούς μέσα στα "μισοβυθισμένα" οχήματά τους, ενώ σημειώθηκε νέα κατολίσθηση, και από τύχη και σε αυτήν την περίπτωση, δεν προκλήθηκε ατύχημα.

Στον παράδρομο της εθνικής Χανίων - Κισσάμου, στο ύψος των Μουρνιών, μητέρα με τα δύο της παιδιά, εγκλωβίστηκε μέσα στο όχημά τους, το οποίο "έμπαζε" νερά, και διεσώθη χάρη στην επέμβαση των πυροσβεστών που την απεγκλώβισαν έγκαιρα.

Την ίδια ώρα, πάνω από δέκα οχήματα εγκλωβίστηκαν στην περιοχή της κεραίας της ΕΡΤ, στη Σούδα, καθώς και εκει ο δρόμος έγινε ποτάμι. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς και η πυροσβεστική για να απεγκλωβίσει τους επιβαίνοντες από τα οχήματα και να τους απομακρύνει σε ασφαλές σημείο.

Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στις περιοχές της Κάτω Σούδας, στα Λιβάδια, το Βαμβακόπουλο, στην εθνική οδό στο ύψος των Μουρνιών και στον Κλαδισό.

Και ενώ όλα αυτά συνέβαιναν εντός αστικού ιστού, στον ΒΟΑΚ, στο ύψος του Ναυστάθμου σημειώθηκε μεγάλης εκτασης κατολίσθηση, με το "βουνό" να πέφτει στο οδόστρωμα.


Η κατάσταση στο εθνικό οδικό δίκτυο ειναι τραγική και άκρως επικίνδυνη για τους οδηγούς, με τις συνεχείς καταπτώσεις χωμάτινων όγκων ενώ αύριο, με το πρώτο φως της ημέρας θα αποκαλυφθεί το μέγεθος των ζημιών.

Ποιοι δρόμοι κλείνουν:

Μέχρι στιγμής και σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από τις αστυνομικές αρχές, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στα εξής σημεία:

Στην εθνική οδό Χανίων - Κισσάμου, στο ύψος του Βαμβακόπουλου έκλεισαν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ λιγο μετά τις 20:00 άνοιξε το ρεύμα προς Κίσσαμο. Επίσης, στην Εθνική Οδό Χανίων - Ρεθύμνης, στο ύψος του Βαμβακόπουλου έκλεισε το ρεύμα προς Ρέθυμνο.

Στη Λεωφόρο Σούδας, στην περιοχή Καμίνι , από Αγ. Χριστόφορο μέχρι Λιβάδια, και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

Στον ΒΟΑΚ, στο ύψος του Ναυστάθμου η κυκλοφορία γίνεται εκ περιτροπής

Στο ύψος της κεραίας της ΕΡΤ, από και προς Βλητέ.

(οι αρχές έκλεισαν την κυκλοφορία είτε τοποθετώντας τα περιπολικά, είτε κάδους κατά μηκος του δρόμου)

Εικόνες από την εθνική οδό στο ύψος των Μουρνιών

Εικόνες από την περιοχή κεραίες στη Σούδα

Εθνική οδός, ύψος Περιβολίων πριν τον κόμβο

Εικόνες από Κλαδισό

 

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook