Δρόμος στη Σούδα, παραμένει ποτάμι για πάνω από 12 ώρες – Δέντρο έπεσε σε αυτοκίνητο στο Καστέλι – Από τύχη σώθηκαν οι επιβαίνοντες – Κατολίσθηση στο ύψος του Αγ.Φανουρίου στον ΒΟΑΚ – Σοβαρά προβλήματα στο δήμο Πλατανιά – Προσοχή στις μετακινήσεις εντός και εκτός αστικού ιστού

Άνοιξαν οι ουρανοί τη νύχτα στα Χανιά,  με την έντονη κακοκαιρία που ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης να συνεχίζεται, κινούμενη μεν ανατολικότερα, ωστόσο αφήνοντας πολλά προβλήματα, προτού εξασθενήσει, κυρίως στο οδικό δίκτυο ενώ δεκάδες σπίτια, καταστήματα και αποθήκες πλημμύρισαν.

Η πυροσβεστική υπηρεσία Χανίων, δέχτηκε πάνω από 20 κλήσεις τη νύχτα για αντλήσεις υδάτων και απομάκρυνε δέντρα που είχαν πέσει στο οδόστρωμα σε διάφορες περιοχές των Χανίων. Τα σημαντικότερα προβλήματα παρουσιάζονται και σήμερα στην Κάτω Σούδα, στο Βαμβακόπουλο, στα Περβόλια, στη Λεωφόρο Σούδας αλλά και κεντρικότερα της πόλης, όπου οι επιχειρήσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας είναι σε εξέλιξη.

Στην περιοχή της κεραίας της ΕΡΤ ο δρόμος παραμένει κλειστός, από και προς Βλητέ έχει κοπεί ο δρόμος από Αγ.Νεκτάριο, ωστόσο συνιστάται στους οδηγούς, επειδή τα καιρικά φαινόμενα είναι ακόμα έντονα και οι δρόμοι πλημμυρίζουν από τη μια στιγμή στην άλλη, να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις και να είναι πολύ προσεκτικοί. 

Επίσης, στη Λεωφόρο Σούδας, από τη Volvo και μετά ο δρόμος σε ένα μεγάλο κομμάτι είχε πλημμυρίσει με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ουρά οχημάτων καθώς η κίνηση των αυτοκινήτων γινόταν σημειωτόν.

Στο Αγροκήπιο στην περιοχή Λιβάδια, η κατάσταση δεν ήταν καλύτερη αφού λίγο πριν το ύψος του ΜΑΙΧ, ο δρόμος είχε πλημμυρίσει με αποτέλεσμα πολλά αυτοκίνητα να αλλάξουν πορεία.

Τις πρώτες πρωινές ώρες, ένα μεγάλο δέντρο έπεσε στην γέφυρα του Πλατανιά και έκοψε το δρόμο στα δύο.

Η παραλία της Χρυσής Ακτής μετατράπηκε σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο αφού ο όγκος των υδάτων που κατέληγε στη θάλασσα παρέσυρε στο περασμά του σκουπίδια, αντικείμενα και ξύλα δημιουργώντας αυτή την εικόνα.

Το πρωί ένα δέντρο στο Γεράνι του δήμου Πλατανιά έπεσε σε καλώδια της ΔΕΗ με κίνδυνο να τα σπάσει και να πέσουν αυτά στον δρόμο μέχρι την επέμβαση της ΔΕΔΔΗΕ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στο Καστέλι έπεσε ένα δέντρο πάνω σε αυτοκίνητο, λίγη ώρα αφού είχαν αποβιβαστεί οι επιβαίνοντες. Το όχημα υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές και ευτυχώς από τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός.

(εικόνες στο Σοδυ, στο μουσικό σχολείο)

Τη νύχτα σημειώθηκε  μεγάλη κατολίσθηση στον ΒΟΑΚ, στο ύψος του Αγ.Φανουρίου  με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στο σημείο. Μηχανήματα του δήμου και της αντιπεριφέρειας, μέσα σε δύσκολες συνθήκες και υπό καταρρακτώδη βροχή, κατάφεραν, τα ξημερώματα να απομακρύνουν τα χώματα και τις πέτρες από το οδόστρωμα και να ανοίξουν το δρόμο. Κατά μήκος του ΒΟΑΚ, έχουν καταλήξει πέτρες και χώματα και η οδήγηση θα πρέπει, αν δεν μπορεί να αποφευχθεί να γίνεται με πολύ προσοχή.

Σοβαρά προβλήματα στο δήμο Πλατανιά

Η έντονη βροχόπτωση έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα λόγω κατολισθήσεων και πλημμυρικών φαινομένων, στο δήμο Πλατανιά, καθώς εκτός από τη διακοπή της κυκλοφορίας από πτώση δέντρου στη γέφυρα του Πλατανιά (βλέπε παραπάνω), έκλεισε ο δρόμος προς Βουκολιες, ο δρόμος Ταυρωνίτη –  Παλαιόχωρα.

Ο αντιδήμαρχος Πλατανιά Γ.Καλαϊτζάκης επισημαίνει οτι οι καταστροφές εκεί είναι ακόμα πιο επικίνδυνες από όσες έχουν συμβεί στην εθνική αφού τεράστιοι δρυάδες κρέμονται στον αέρα.

Σημαντικές είναι οι φθορές που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στο επαρχιακό δίκτυο του δήμου Πλατανιά. Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης οι παρακάτω Επαρχιακοί και Δημοτικοί δρόμοι έχουν ´κλείσεί´´ ή έχουν σοβαρά προβλήματα κυκλοφοριας “ο δρόμος από Χλιαρό προς Ορθουνι, από λάκκους προς Καρανου, στη τοποθεσία Καλό Νερό στο επαρχιακό δρόμο προς Πρασέ, ο επαρχιακος(πάνω δρόμος) Φουρνε – Μεσκλα, στον επαρχιακό Ταυρωνιτης- Παλαιοχωρα στο Πολεμαρχι Λιμνη νερού επικίνδυνη για τα οχήματα. Στον ΒΟΑΚ καταπτώσεις και στο Μαυρομουστακο πέτρες και συνεχεις καταπτώσεις στο οδόστρωμα”.

 (Δείτε βίντεο και φωτογραφίες που ανήρτησε ο αντιδήμαρχος Γ.Καλαϊτζάκης από το δήμο Πλατανιά)

Να σημειωθεί ότι ένα τεράστιο κομμάτι δρόμου υποχώρησε στο οδικό δίκτυο Ταυρωνίτη – Παλαιόχωρας με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία πλήρως. Δείτε εικόνες από τον δρόμο

Στους Λάκκους, οι κατολισθήσεις οδήγησαν στον αποκλεισμό δρόμων με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν κάτοικοι στα σπιτια τους ενώ σήμερα το πρωί, συνεργεία του δήμου, απομάκρυναν χώματα και φερτά υλικά και καθάρισαν τους δρόμους

Στον Παζινό Ακρωτηρίου, τα νερά της βροχής σε συνδυασμό με τα χώματα που παρασύρθηκαν από την βροχόπτωση, μετέτρεψαν την περιοχή σε υδάτινο βάλτο

Ο δρόμος πριν και μετά τη διασταύρωση για Σκορδαλού

 

Υπενθυμίζεται οτι το απόγευμα της Τετάρτης από την κακοκαιρία κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές, κυρίως εγκλωβισμένων μέσα σε οχήματα που ακινητοποιήθηκαν σε δρόμους – ποτάμια, ενώ παράλληλα δημιουργήθηκε μεγάλο αλαλουμ στις πτήσεις των αεροπλάνων. Επίσης ο δήμος Πλατανιά, Αποκορώνου και Χανίων εξέδωσαν ανακοινώσεις για το κλέισιμο των σχολείων για λόγους ασφαλείας.

(δρόμος από Χλιαρό προς Σέλινο)

Πλημμύρες στις Βρύσες Κυδωνίας

Τυφλός ποταμός – Πυραμίδες Κισσάμου

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook