Σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στα Χανιά.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν "αρρυθμίες" στο δίκτυο ύδρευσης, στα δίκτυα ομβρίων και ακαθάρτων της ΔΕΥΑΧ και στην υδροδότηση σε πολλές περιοχές των Χανίων, που επλήγησαν περισσότερο από την κακοκαιρία, με τα συνεργεία της επιχείρησης να δουλεύουν υπό αντίξοες συνθήκες για την αποκατάσταση των βλαβών.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το μεσημερι της Πέμπτης η ΔΕΥΑΧ, στις πηγές της Αγιάς, από τις οποίες η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. αντλεί το νερό υδροδότησης του Δήμου Χανίων, έχει παρουσιαστεί έντονη θολότητα του αντλούμενου νερού, με συνέπεια τη διακοπή άντλησης από τις πηγές και την προμήθεια νερού από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ.) μέσω των δικών του γεωτρήσεων.

Επιπρόσθετα, λόγω βλαβών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης σε αντλιοστάσια του ΟΑΚ, μέσω των οποίων τροφοδοτούνται με νερό, παρουσιάστηκε σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης στις Δημοτικές Ενότητες Ακρωτηρίου και Νέας Κυδωνίας.

Στη Δημοτική Ενότητα Ακρωτηρίου το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με παροχή ποσοτήτων νερού μέσω της δεξαμενής του Άη Γιάννη.

Στη Δημοτική Ενότητα Νέας Κυδωνίας, λόγω των ανωτέρω προβλημάτων με τα αντλιοστάσια του ΟΑΚ, έχει διακοπεί η παροχή νερού στις περιοχές Γαλατά και Δαράτσου. Ήδη ενεργοποιήθηκαν δυο γεωτρήσεις του ΟΑΚ και εκτιμάται ότι εντός της ημέρας θα αποκατασταθεί η υδροδότηση των παραπάνω περιοχών στη Νέα Κυδωνία.

Ειδικά όμως, στην περιοχή του Κάτω Σταλού, παρουσιάστηκε σοβαρή βλάβη σε αγωγό ύδρευσης, ο οποίος διέρχεται παραπλεύρως πλημμυρισμένου ρέματος της περιοχής και δυστυχώς η αποκατάσταση θα πραγματοποιηθεί μόνο μετά την υποχώρηση των ομβρίων υδάτων του ρέματος, ώστε να καταστεί δυνατή η επέμβαση των συνεργείων της υπηρεσίας μας.

Λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ, δεν τροφοδοτείται με νερό η δεξαμενή στο Βαρύπετρο, με το πρόβλημα να παραμένει έως ότου αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στην συγκεκριμένη περιοχή και ελαττωθεί στα επιτρεπτά όρια η θολότητα των πηγών της Αγιάς.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με καταγγελίες αναγνωστών, στο Πασακάκι και στα Περβόλια, το νερό που βγαίνει από τις βρύσες είναι κόκκινο, με τους κατοίκους να ανησυχούν.

 

Φωτογραφία από το Πασακάκι


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook