Δήλωση του Μ. Συντυχάκη για τις τεράστιες καταστροφές που προκλήθηκαν, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, στην περιφερειακή ενότητα Χανίων και σε άλλες περιοχές της Κρήτης
   
O υποψήφιος περιφερειάρχη Κρήτης και βουλευτής του ΚΚΕ, Μ. Συντυχάκης έκανε την παρακάτω δήλωση με αφορμή τις τεράστιες καταστροφές που προκλήθηκαν, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, στην περιφερειακή ενότητα Χανίων και σε άλλες περιοχές της Κρήτης:

«Η προστασία του λαού και της περιουσίας του, το δικαίωμά του να μετακινείται με ασφάλεια τίθεται σε αμφισβήτηση σε κάθε εμφάνιση καιρικού φαινομένου, ακόμη και μέσης έντασης. Σε όλη σχεδόν την περιφερειακή ενότητα Χανίων, στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου, στο δήμο Φαιστού, τα μεγάλα αστικά κέντρα και άλλες περιοχές της Κρήτης, το φαινόμενο αυτό επαναλαμβάνεται από την αρχή του χρόνου. Οι επιπτώσεις της έλλειψης υποδομών και αντιπλημμυρικών έργων είναι ορατή σε κάθε βροχόπτωση. 

Ο βασιλιάς γυμνός. Περιφέρεια, κυβέρνησης, δήμοι, όλα τα αγκωνάρια του κράτους ανίκανα, χωρίς σχέδιο προετοιμασίας αντιμετώπισης εκτάκτων φαινομένων, χωρίς επαρκή χρηματοδότηση για αντιπλημμυρικά έργα, έργα αντιστήριξης κτλ, χωρίς επαρκές προσωπικό και μηχανήματα.

Οι ευθύνες όλων για τις κατολισθήσεις δρόμων, τις καταστροφές υποδομών καθώς και το κλείσιμο βασικών επαρχιακών οδικών δικτύων που συνδέονται με τον εθνικό δρόμο είναι τεράστιες. Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει σε αποκλεισμούς δεκάδων χωριών, κύρια στην περιφερειακή ενότητα Χανίων. Για μια ακόμα φορά, παρακολουθούμε την περιφρονητική στάση απέναντι στον άνθρωπο που χαρακτηρίζει το καπιταλιστικό σύστημα.

Οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς και τα όργανα της τοπικής διοίκησης, ενώ γνωρίζουν με λεπτομέρειες την όξυνση του προβλήματος και τον επείγοντα χαρακτήρα των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, δίνουν προτεραιότητα σε έργα και υποδομές με βάση την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου και όχι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. 

Το ΚΚΕ καλεί τα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την πάλη τους, μέσα από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και τους άλλους μαζικούς φορείς, απαιτώντας να ληφθούν τώρα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας, ιδιαίτερα στις περιοχές με εντοπισμένο πρόβλημα, μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και αποκατάστασης των ζημιών, έκτακτη ενίσχυση συνολικά για την αντιπλημμυρική, αντισεισμική, αντιπυρική προστασία, να κηρυχτούν οι περιοχές σε έκτακτη ανάγκη.

Μόνο η πάλη, η συστράτευση με το ΚΚΕ, η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού και στις ερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, μπορεί να ενισχύσει τη λαϊκή πάλη αυτή, για να μπουν φραγμοί στην αντιλαϊκή πολιτική, για να μπουν μπροστά οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες για έργα υποδομών."


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook