Γράφει ο Γιάννης Μανούσακας Βλαντάς

Από εχθές ζούμε πρωτοφανείς καταστάσεις με τα ποσοστά βροχόπτωσης να σημειώνουν ρεκόρ. 

Οι ζημιές σε όλο τον Νομό Χανίων από τον βορά μέχρι τον νότο πολλές. 

Άλλες μεγάλες άλλες μικρές. 

Σε αρκετές περιοχές το οδικό δίκτυο έχει καταρρεύσει , αποκλείοντας την διέλευση των πολιτών και χώρισε τον Νομό στα δυο. 

Μεγάλο ρόλο έπαιξε η προ ένα μήνα κατολίσθηση στον ΒΟΑΚ στο ύψος του Σταλού , η οποία ταλαιπωρεί ένα Νομό αρκετές ημέρες και δεν έχει δωθεί ακόμα στην κυκλοφορία ,  σε συνδυασμό με τον χθεσινό αποκλεισμό της παλαίας εθνικής οδού Χανίων – Κισσάμου σε αρκετά σημεία , σχεδόν όλα τα χωριά της Δυτικής πλευράς των Χανίων δεν έχουν πρόσβαση στην πόλη. 

Παρακολουθούμε τις προσπάθειες των αρμοδίων να προλάβουν να επαναφέρουν την κατάσταση σε σημείο το οποίο να μην επηρεάσει έστω μια έκτακτη ανάγκη , αλλά οι ζημιές είναι τόσες πολλές που δεν επαρκούν τα μέσα αποκατάστασης. 

Δεν γνωρίσω εάν έχει καταρτιστεί Σχέδιο Εκτάκτων Αναγκών από την Περιφέρεια Κρήτης , που λογικά πρέπει να υπάρχει. 

Εάν υπάρχει , λογικά πρέπει να είναι σε συνεννόηση και συνεργασία με τους δήμους του Νομού. 

Σχέδιο που να συνδιάζει μηχανήματα των δήμων σε συνεργασία με ιδιώτες ιδιοκτήτες μηχανημάτων ανα περιοχή οι οποίοι να γνωρίζουν πως θα ενεργήσουν ο κάθε ένας στα όρια που του δίνει το Σχέδιο Έκτακτων Αναγκών άμεσα. 

Εάν υπάρχει λοιπόν , για άλλη μια φορά δεν λειτούργησε όπως πρέπει και δυστυχώς αυτός που βιώνει την ταλαιπωρία είναι ο απλός Χανιώτης. 

Είναι βασική προϋπόθεση να υπάρχει σχέδιο και να ακολουθείται πίστα από όλους τους εμπλεκόμενους , δημόσιο και ιδιώτες , για κάθε είδους φυσικά φαινόμενα. 

Η παράταξή μας ,Κρήτη Μπροστά με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης , θέτει ως πρωταρχικό σκοπό την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης κατόπιν διαβούλευσης με τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες. 

Έχουμε καταγράψει και ιεραρχήσει τα προβλήματα της Κρήτης , και γνωρίζουμε τις δυσκολίες. 

Σημαντικό ρόλο έχει ο σχεδιασμός μας που επικεντρώνεται στην Πρόληψη σε όλο το φάσμα των καιρικών φαινομένων και όχι μόνο. 

Πρόληψη ισούται με ασφάλεια και οικονομία. 

Με την διόρθωση των λαθών και των παραλείψεων , με επεμβάσεις σε εμφανή σημεία επικινδυνότητας , τότε δεν θα χρειαστεί να εκτελεστεί κανένα Σχέδιο Έκτάκτων Αναγκών.  

Η πρόληψη είναι για εμάς η σημαία μας. 

“Κρήτη Μπροστά”

  • Ο Γιάννης Μανούσακας Βλαντάς είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ν.Χανίων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook